skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Weboldal készítés, mi változott a Home Office alatt?

Az elmúlt közel 1 évet mérlegelve úgy gondoltam írok, egy kicsit személyesebb hangvételű bejegyzést arról, hogy mi változott a weboldal készítés területén az elmúlt időszakban.
Szeretném már előre tisztázni, hogy nálam alapvetően minden maradt a régiben. Tehát 100%-ban dolgozom a megszokott minőséggel, árakkal és teljes erőbedobással.

Ami változott a weblap készítésben – Online vs. Személyes találkozó

Van, aki mindent online szeret elintézni, személyes találkozás nélkül. Számukra nem jelentett komolyabb akadályt a személyes találkozók hiánya. Azonban akadnak olyanok is, akik igénylik a személyes találkozást, mert ezt érzik komfortosabbnak. Ami tény, hogy egy kávézással egybekötött személyes megbeszélés varázást semmilyen online felület sem képes visszaadni.

Egyértelműen a személyes találkozások száma az, ami jelentősen csökkent minimum a háromnegyedével. Azonban, ezzel egyenes arányban nőtt az online meetingek és telefonos konzultációk száma. Alapvetően én ezt nem éreztem problémának, hiszen mind a két fél időt spórol vele. Meglepően jól működött és a megbeszélések is rendben lezajlottak. Külön pozitívumként emelték ki sokan, hogy remek dolog, a képernyőmegosztás, hiszen egyből látták is azt, amiről beszéltem.

A platformon meg fogtok lepődni, de a Microsoft Gyors Segítség (Quick Assist) volt, amit a legtöbbet használtam.

2020 a webáruház készítés éve

Nagyon komoly változások zajlottak le az offline / online piacokon, amelyre szerintem a cégek próbáltak minél gyorsabban reagálni. A tilalmak és szabályok miatt az emberek az üzleteket kevésbé látogatták, ezért mindenki próbált kihasítani magának egy szeletet az online értékesítés tortájából.

Többen említették, hogy az üzletek fizikai forgalmánál az volt megfigyelhető, hogy az emberek minél gyorsabban akartak a vásárlással végezni, tehát megszűnt a nézelődés.

Elképesztő mennyiségű megkeresés jött webáruház fejlesztésre. Azt hiszem én személy szerint 2020-at a COVID és a webáruházak évének fogom kikiáltani. Azt gondolom, hogy az idei marketing anyagokban ez számokkal is alá lesz támasztva, már ami a keresletet és a webáruházak által bonyolított forgalmat és növekedést illeti.

Home Office, Karantén = fejlesztések, ötletek

Sokan már évek óta halogatott feladatként jellemezték a mostani honlapkészítési és fejlesztési projekteket.

A viszontagságok ellenére mindenki próbálta hasznosan tölteni ezt az időt. Rengetegen használták fel az „extra szabadidőt” arra, hogy fejlesszék saját vállalkozásukat, cégüket. Ennek részét képezte a meglévő, régi weboldalak újragondolása és felújítása is. Rengeteg új ötlet is született, amelyet weblap készítés során kellett egy-egy ügyfélbarát oldalban kialakítani.

A legjobb ötletek, amikkel bővítették a meglévő weboldalakat:

  • Webes katalógus oldal, termékek bemutatásához, de kosár funkció nélkül
  • Összetett kapcsolatformok, online rendeléshez
  • Időpontfoglaló és előjegyzés modulok
  • Felugró nyitvatartási és egyéb tájékoztatók

Én magam is fejlesztettem a tárhely szolgáltatáson (SSD alapokra került), kerestem új domain szolgáltatót, valamint egy új ügyfélkezelő rendszert kezdtem el bevezetni.

Véleményem szerint az online piac nagyjából 5 évnyit lépett előre az elmúlt 1 év során.
A járványhelyzet és az intézkedések is megmutatták, hogy érdemes felzárkózni az online trendekhez és minél több értékesítési csatornát nyitni az ügyfeleink felé.

Back To Top