skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

A vállalkozásodnak szüksége van weboldalra!

A mai világban, főleg a kisvállalkozások azok, akiknek szüksége lehet minél több csatornára, amelyen keresztül az ügyfelek elérhetik, megtalálhatják őket. A 21. században vétek volna, a webet, mint megjelenési felületet kihagyni a terveinkből. Főleg, hogy a Magyar lakosság döntő többsége rendelkezik Internet hozzáféréssel.

Egy jó weboldal kincset érhet a vállalkozás számára

Egyes felmérések szerint az internetes kereskedelem forgalma évente ötödével növekszik, ennek ellenére a magyar kis vállalkozások közel 60%-ának (OECD átlag 23%) még weboldala sincs. Ez derült ki a legutóbbi OECD 2015-ös digitális gazdaságról szóló jelentéséből. Érdekes, hogy a közepes és nagyvállalati szektor esetében csupán a cégek 20%-a nem rendelkezik weboldallal és ez évről-évre csökkenő tendenciát mutat.

Miért probléma ez?

Manapság a vásárlói szokások jelentősen megváltoztak, egy-egy termékről, szolgáltatásról már a vásárlást megelőzően próbálunk minél több információhoz jutni az Interneten keresztül. Termék teszteket, ár összehasonlító oldalakat vagy fórumokat látogatva. Tehát összességében talán tudatosabban vásárolunk.

A konkurenciának már van weboldala? Ha igen, akkor hatalmas előnyben van!

icon-rocketA kis cégek, vállalkozások biztosan tudják, hogy a honlappal valódi haszonra tesznek szert, de tapasztalatunk alapján sok esetben nincsenek tisztában vele, hogy ez milyen beruházással jár, illetve hogyan kezdjenek hozzá a webes jelenlétük felépítéséhez. Pedig egy jó weblap aranyat ér, hiszen a nap 24 órájában gyűjti számunkra az ügyfeleket és szolgáltat információt a cégünkről, tevékenységünkről.

Indítsunk weboldalt közösen! Esettanulmány.

Van egy vállalkozásunk, ami a példa kedvéért terméket forgalmaz. Ez a termék legyen az esernyő. A célcsoportunk mindenki, aki nem szeret megázni. A céget hívjuk Eső-védő-nek.

Az Eső-védő elindítja a weboldalát. Szüksége lesz egy domain névre és egy tárhelyre, ahonnan a weboldal működni fog (10.000 Ft/év). A weboldal nem igényel összetett funkciókat így bőségesen elegendő hozzá a WordPress Silver csomagunk (50.000 Ft). A tartalom többé-kevésbé statikus, de folyamatosan friss híreket szolgáltat. A tartalom és a weboldal szerkezete jól felépített, tartalmazza azokat az elemeket, amelyek a látogatók jobb tájékozódását segítik és működik mobiltelefonról is.

A weboldal létrehozása után az Eső-védő létrehoz egy Facebook csoportot is, ahol heti 1-2 bejegyzést publikál. Első körben megkeresi a vásárlóit és meghívja őket a közösségbe, illetve a vásárlók a termékkel együtt kapnak egy névjegykártyát, ahol a Facebook és a weboldaluk elérhetősége megtalálható. A Facebook like 10%-ot ér akció keretében, buzdítja a meglévő ügyfeleit, hogy like-olja az oldalukat. Ezzel garantáltan nő a weboldal és a Facebook oldalunk látogatottsága is.

adwords kampány PécsAz Eső-védő tovább szeretne növekedni és kitörni a helyi, lokális piacról. Ezért online reklámokkal jelenik meg a Google Adwords rendszerében, amivel további látogatókra tesz szert az ország minden területéről, ezzel párhuzamosan egyre nagyobb az igény, egy gyorsabb értékesítési csatornára is.

1 év múlva az Eső-védő elindítja a webáruházát… durván + 50.000 Ft-ból.

Nagyjából ezt a történetet mesélhetné el az a kisvállalkozó, aki a honlapot nem csak egy plusz tehernek, nyűgnek érzi és hajlandó többlet energiát áldozni erre a területre is. Szerencsére számos ilyen sikertörténetben vehettünk részt, ezért biztosan állíthatom, hogy a weboldal nem a szükséges rossz!

A weboldal értékesít és növelheti a bevételeinket, megrendeléseinket. Éljünk a technológia adta lehetőségekkel és használjunk ki minden értékesítési csatornát. Ma már nem milliós befektetést igényel a céges weboldal.

Back To Top