skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Weblap készítés menete 2017. – A teljes folyamat leírása közérthetően

Ez a cikk főleg azoknak szól, akik első alkalommal találkoznak a weblap készítéssel, azaz még nem rendelkeznek weboldallal, de szeretnének belevágni az online értékesítésbe, vagy egy új értékesítési csatorna bevezetésébe. Azonban, azoknak is hasznos lehet, akik magát a folyamatot szeretnék megismerni.

Miért érdemes weboldalt készíttetnem a cégemnek?

Az egész XXI. század másról sem szól, mint hogy a cégeknek mielőbb digitalizálni kell a munkafolyamataikat és a „talpon maradáshoz” bizony új értékesítési csatornákat kell felfedezniük. Ezek egyike lehet a céges weboldal, hiszen milliókat érhetünk el egy jól elkészített weboldallal.

Ma már nem elég hogy szóró-lapozunk, vagy hirdetünk a helyi újságban! Gondoljuk csak át, hogy mit teszünk mi otthon a szórólapokkal, vagy mikor vásároltunk utoljára újságot és olvastuk el a hirdetéseket! A választ mindenkinek a képzeletére bízom.

Tehát azt biztosan kijelenthetjük, hogy a jövő a weboldalaké és a webáruházaké, de azt is bátran merem állítani, hogy már a jelen is!

Céges weboldal készítés, fontos a felhasználói élmény!

Hogyan kérjek ajánlatot weblap készítésre?

Ez csak elsőre tűnhet bonyolultnak, de valójában nem az. Az elmúlt évek tapasztalataiból leszűrve, bátran állíthatom, hogy az a legjobb, ha terítjük a kártyáinkat már az ajánlatkérésben. Mit jelent ez a gyakorlatban? Mondjunk el mindent, mivel foglalkozunk, mit árusítunk, milyen szolgáltatásaink vannak, mi a célunk a weblappal, kik a jelenlegi ügyfeleink, azaz a célközönség.

Nagyon jó, ha már az ajánlatkérésben meg tudunk említeni olyan weboldalakat, amelyeken bizonyos funkciók, esetleg színvilág tetszik nekünk. Nem azért, hogy lemásoljuk, hanem azért mert rendkívül nagy segítséget tud nyújtani a weblap készítőjének, hogy megismerje az ízlésünket.

Az egy jó pont, ha egy komplett listát tudunk adni a szükséges menükről, azaz milyen oldalak kerülnek majd a weboldalunkra. Ez segíti az ajánlattételt is, hiszen ebből lehet következtetni a weboldal méreteire, ami a készítésnél nagyon fontos. Volt olyan ajánlatkérés, ahol meg voltam győződve róla, hogy ez egy 30.000 Ft-os projekt, de biztos- ami-biztos, felhívtam a céget, hogy egyeztessünk. Kiderült, hogy megközelítőleg 40 aloldalra van szükségük, ami máris más szintre emelte a projekt időigényét és költségvetését.

Írjunk arról is, hogy milyen elvárt funkciókkal kell rendelkeznie a weboldalnak. Ezt utána még közösen tudjuk finomítani. Például: Térkép, ajánlatkérő űrlap, közösségi média integráció, galériák és még sorolhatnám.

Ha webáruházat szeretnénk készíttetni, ott a legfontosabb, hogy milyen termékkategóriákra lesz szükség. Hány darab terméket szeretnénk felvinni a webáruházba. Milyen fizetési és szállítási módokat szeretnénk használni. Milyen esetleges extra elképzeléseink vannak a webáruház működésével kapcsolatosan.

Az ajánlatban a legnehezebb az igények pontos felmérése és ez igazi mind a két fél részéről. Törekedjünk rá, hogy az igényeket pontosan megfogalmazzuk és bátran hagyatkozzunk a weblap készítéssel foglalkozó szakember tanácsaira. Ideális esetben több száz céges projekten van túl és nagyon komoly tapasztalatot szerzett rengeteg féle üzletág területén.

Túl vagyunk a weblap készítés ajánlaton, mi a következő lépés?

Én mindig azt szoktam mondani, hogy a nulladik lépés a megfelelő domain név (www cím) kiválasztása és lefoglalása. Ez azért fontos, mert a megfelelő domain kiválasztása manapság már nem egy könnyű feladat. A weboldalak száma exponenciálisan nő és ennek következtében a lefoglalható domainek száma eléggé megfogyatkozott. Ha nem akarsz olyan címet, hogy festo-budapest-200.hu akkor bizony erre is időt kell szánni és végigvenni a lehetőségeket.

Az ideális domain névről és annak kiválasztásáról itt találsz hasznos információkat.

A domain névvel egyidejűleg szoktuk ügyintézni a tárhelyet is, ahol a majdani elkészült weboldalunk fog helyet foglalni. A tárhely a weboldal elemeit fogja tárolni, valamint itt kaphat helyet a levelezésünk is.

Összefoglalva:

Weblap készítés infógrafika 2017.

A weblapkészítés menete infógrafika 2017.

Back To Top