skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Weboldal készítés után manapság szinte már elvárás, hogy a weboldal elkészültét követően az Ügyfelünk saját maga is tudja kezelni a weboldalát. Új híreket, oldalakat tudjon feltölteni és a meglévő tartalom módosítására is legyen lehetősége. Ezeket az igényeket elégíti ki a legtöbb úgynevezett CMS (Content Management System) rendszer, azaz tartalomkezelő rendszer. Az általunk használt és ajánlott CMS nem más, mint a WordPress.

wordpress weblapkészítés

 

Általános tudnivalók a WordPress-ről

A WordPress-t megközelítőleg 60 millió weboldal használja. Könnyen kezelhető, jól bővíthető és nagyon jól támogatott rendszer. A támogatást jól jelzi, hogy heti rendszerességgel érkeznek fejlesztések, frissítések hozzá. A WordPress támogatja a pluginok használatát is, amelyek segítségével újabb és újabb funkciókat tudunk a weblapunkhoz hozzáadni. Így gyakorlatilag korlátlanok a lehetőségeink.

Weblapkészítésnél fontos szempont, hogy az elkészült weblap szabványos legyen, tehát az összes böngészőben és minden eszközön (mobiltelefonon és tableten is) egyformán jól jelenjen meg. Az általunk készített weblapok ezeknek a követelményeknek 100%-ban megfelelnek.

WordPress és a keresőoptimalizálás

Tudjuk jól, hogy milyen fontos, hogy az elkészült weboldalunk keresőoptimalizált legyen, hiszen így job helyen jelenik meg a különböző keresőkben (google, bing). A WordPress ebben is a segítségünkre lehet, hiszen a kiemelkedő minőségű programozásnak köszönhetően a keresők optimalizált, jól olvasható tartalmat kapnak. Ezáltal az elkészült weboldalak egy kis előnnyel indulnak a többiekkel szemben. Természetesen ezt még tudjuk fokozni a jól megírt tartalommal.

Összességében elmondhatjuk, hogy a WordPress keresőoptimalizálás tekintetében egy kis előnyt biztosít a számunkra a vetélytársainkkal szemben.

WooCommerce, a webáruház

Igen. A WordPress egy bővítménynek köszönhetően, akár webáruházzá is alakítható. Ez a bővítmény nem más mint a WooCommerce. A segítségével egy-két napon belül lehet egy működőképes webáruházunk! Egy nem túl régi statisztika szerint, a jelenleg a web-en működő webáruházak 24%-nak a hátterében a WooCommerce áll. Azt már jó ha az elején tudjuk, hogy maga a WooCommerce modul ingyenes, de ahhoz hogy komolyabban finomhangoljuk az elkészült webáruházunkat, szinte elengedhetetlen, hogy vásároljunk extra bővítményeket (gyakorlatilag a teljes üzleti modelljük erre épül).

woocommerce weblapkészítés

Előnye hogy a WordPress féle struktúra tovább öröklődik benne, azaz rendkívül egyszerűen kezelhető, bővíthető és keresőoptimalizálás szempontjából is egy remek megoldás. Rendkívül jól kitalált, nagyon jól módosítható rendszer, amelyet folyamatosan fejlesztenek. Rengeteg bővítmény érhető el hozzá, amellyel nagyon könnyen tudunk új funkciókat integrálni a már meglévő rendszerünkbe. A kisebb webáruházaknak mindenképp ajánlanám ezt a megoldást. Mit jelent a kisebb ? Talán olyan 200 termékig.

Hátránya, hogy a termékek kezelése egy kicsit esetleges, amennyiben valaki automatizáltan szeretné feltölteni a termékeket, esetleg összekötné már meglévő nyilvántartó rendszerével vagy egy nagyobb nagykereskedővel, akkor nagyon komoly beruházás igénye lehet. Hátránynak tekinthetjük még, hogy amennyiben nem kerül sor megállapodásra a karbantartásra, valakit ki kell jelölni erre a feladatra, ami humán erőforrást igényel.

Kinek ajánlom a WordPress-t?

Mindenkinek. Miért? Mert egy könnyen kezelehető, bővíthető weblapot fog kapni, amelyben benne van a fejlődés lehetősége (bővítmények, funkciók, webáruház) viszonylag kevés befektetéssel.
Kevésbé fog elavulni az idő múlásával, mint statikus társai.

WordPress weblapkészítés árainkat itt tekintheti meg.

Back To Top