skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Miért fontos a weblap egy kisvállalkozás életében?

Miért Fontos A Weblap Egy Kisvállalkozás életében?

Az elmúlt időszakban rengetegszer hallottam, hogy “a weboldal a szükséges rossz”, “még erre is figyelnünk kell”, “még ezt is tehetem a költségek közé”. De álljunk meg egy picit és tekintsünk rá, mint a marketing fegyvertárunk egyik legjobb eszközére vagy az ügyfélszerzés eszközére vagy a kapcsolatteremtés/építés legjobb módjára… azt hiszem ezt a listát még sokáig sorolhatnám.

A következőkben szeretném meggyőzni azokat -akik elbizonytalanodtak-, hogy a weboldal fontos és megvan a maga szerepe egy kisvállalkozás életében is. Lássuk miért is mondtam, hogy hosszú a lista, kezdjük talán egy kérdéssel:

0. Az én Cégem kicsi, csak egy alkalmazottam van és a termékünk sem igazán az Internetre való, tényleg szükségem van honlapra?

Ez egy jó kérdés, gyakran hallottam. A válaszom egy egyértelmű igen!

A honlap nem csak arra lehet jó, hogy egy terméket/szolgáltatást értékesítsünk, hanem információ szolgáltatásra vagy az adott termék bemutatására is. Azt gondolom ezáltal az ügyfél esetleg olyan kérdéseire is tudunk választ adni a nap 24 órájában, ami esetleg elbizonytalanította és valószínűleg ezen információk nélkül máshogy döntene, adott esetben nem vásárolná/rendelné meg a szolgáltatásunkat.

Egy kedves barátomat hoznám fel példának, aki méhészkedik. Ő általában a piacon értékesíti a termékét, nincs üzlethelyisége, ezért úgy döntött, hogy neki weblapra sincs szüksége. Aztán megtörtént a varázslat és sikerült meggyőznünk, hogy nem biztos hogy igaza van. Azóta az általa készített mézet, gyakorlatilag online megvásárolják, nem kell fizetnie a bérleti díját a piaci árusítóhelynek és ráadásul lényegesen nagyobb tételben is kap megrendeléseket mint előzőleg. A tanulságot mindenki vonja le saját maga.

1. A weboldal a szükséges rossz?

Az elmúlt 10 évben az emberek és főként a fiatalabbak már szinte csak az Interneten keresnek termékeket, információt vagy éppen szolgáltatást. Úgy gondolom, hogy manapság a honlap az üzleti élet egyik legfontosabb részévé vált. A potenciális ügyfelek ma már nem a különböző újságok apróhirdetései között keresik meg az általuk igényelt szolgáltatásokat/termékeket. Fontos, hogy ha lehetőségünk van minimális befektetéssel minél több platformon jelen lenni, akkor ezt tegyük is meg, hiszen a vállalkozásunkkal, annál több embert leszünk képesek elérni és “konvertálni” vásárlóvá. Ne feledjük, hogy weblapunk a nap 24 órájában működik és akkor is vonzza a látogatókat amikor mi éppen pihenünk.

Kényelmes ügyintézés a weblapon keresztül

2. Kényelem és ajánlás!

Miért használ már szinte mindenki mobiltelefont? Lehet hogy kényelmesek vagyunk? Azt gondolom, ha az ember szeretne egy adott terméket vagy információt megtalálni, előveszi a telefonját vagy leül a számítógépe elé és beírja a megfelelő keresőszavakat a Google-be. A leendő ügyfelek valószínűleg szintén ezt a sémát fogják követni. Ráadás, hogy az elégedett ügyfél, ajánlani fogja az Ön cégét és honlapját.

3. Idő és hatékonyság!

Kérem, a részletes információkért keresse honlapunkat! Azt az időt, amit az ügyfelek telefonjaira fordított eddig, egy jó felépítésű ügyfél-orientált weboldallal megspórolhatja. Lényegesen részletesebb információt tudunk szolgáltatni, mint egy átlagos telefonbeszélgetés esetén. Tehát valójában a honlap egy olyan dinamikus információforrássá képes válni, amely oktatja és naprakész információkkal látja el a vásárlót, ezzel is segítve a pozitív döntést.

4. Üzleti kapcsolatok

A weblap alkalmas lehet az üzleti kapcsolatok építésére is. Egy megfelelő üzleti bloggal számtalan olvasót szerezhet az ember, akikből potenciális vásárlók és üzleti kapcsolatok alakulhatnak ki. Sok esetben fordul elő, hogy egy adott cégről olvasva az ember arra a megállapításra jut, milyen jó volna valami partneri viszonyt kiépíteni, hiszen azonos skálán mozgunk, de mégis más-más piacokon vagyunk jelen..

Google és a kisvállalkozások

5. Vásárlók és a reklám helye

– A cégem egy nagyvárosban van, többen is csinálják amit mi, de nem panaszkodunk az újsághirdetéseink hoznak ügyfeleket..

– És weboldalatok van? – Á nem, az drága..

– Ti mennyit költötök most hirdetésekre egy hónapban?

– Jelenleg 60-70 ezer forintot.

Ez egy konkrét beszélgetésből egy részlet, ahol kiderült, hogy egy átlagos weboldal készítési költségét költi a cég reklámra havonta. Nem akarok elcsépelt mondatokat leírni, de tény hogy a legköltséghatékonyabb reklámeszköz a keresőoptimalizált weboldal. Visszatérve az idézett beszélgetésre, a weboldal elkészült, keresőoptimalizálva és egy Facebook oldallal kiegészítve. Az eredmény nagyjából 8 hónap elteltével: +2 fő foglalkoztatott és információim szerint telephely bővítés folyamatban. Immár nem csak lokálisan a helyi piacon szolgáltatnak.

A weboldal segítségével egyrészt új piacokhoz másrészt új lehetőségekhez juthat. Nem kérdés, hogy érdemes! Egy kis cég számára az online jelenlét sok esetben képes kompenzálni a nagy cégek több telephelyes jelenlétét.

6. Átláthatóság és nyomon követhetőség

Az általunk készített weblapokhoz minden esetben extra költségek nélkül biztosítjuk a Google Analytics látogatói statisztika elérését! Keresőoptimalizálás PécsEzzel az eszközzel nyomon követhető a látogatottság alakulása, valamint segítséget nyújthat, hogy mit fejlesszünk a weboldalon. Megtalálhatjuk benne a minket ajánló weboldalakat, valamint a keresőszavakat amivel ránk találtak. Számos információt képes szolgáltatni az oldal felhasználóinak szokásairól. Melyek a legnézettebb lapjaink, hol időznek a legtöbbet az ügyfelek? Ezek az információk fontosak lehetnek, hiszen az adott oldalakra egy-egy célzott ajánlatot is feltehetünk.

Ha sikerült meggyőznőm és úgy gondolja, hogy szüksége van vállalkozásának egy megfelelően optimalizált, letisztult honlapra, vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk!

Amennyiben hasznosnak találta a cikket kérjük ossza meg ismerőseivel is!

Back To Top