skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Céges honlap kérdések és válaszok

A következőkben szeretnék egy áttekintést nyújtani a céges honlapok világáról. Milyen buktatói vannak egy céges honlapnak? Befektetésnek tekinthető-e egy céges honlap, vagy csak kiadás? Milyen problémákkal kell szembenéznünk, ha céges honlapot szeretnénk? Mennyibe kerül egy jó céges honlap? Egyáltalán milyen egy jó céges honlap? Remélem, hogy miután elolvasta ezt az értekezést, megtalálja a válaszokat a fenti kérdésekre.

Egy 2015-ös felmérés szerint, jelenleg Magyarországon ma a cégek, vállalkozások 56%-ának van weboldala, 26%-uk gondolja úgy, hogy weboldalát érdemes volna tovább fejleszteni. 19%-uk már frissítette a weboldalát egy újabb, modern technológiával készült weboldalra. 11% pedig úgy gondolja, hogy a jelenlegi honlapja megfelel a kor követelményeinek, tehát keresőbarát és optimalizálva van mobiltelefonos nézetre is. Mi lehet a maradék 44%-al? Miért nem akarnak saját weboldalt?

Honlapkészítés, weblapkészítés céges honlap

Befektetés vagy kiadás a céges honlap?

Az induló vállalkozások különösen odafigyelnek, hogy mire és mennyit költenek. Szerencsére ma már egyre többször előfordul, hogy az induló cég már a kezdetektől betervezi a weblapkészítést. Azonban sokan még mindig hisznek az ingyenes megoldásokban. Ez általában a minőség rovására megy. Valószínűleg az autónkat sem bíznánk egy ingyenes szerviz kezei közé.
Az a vállalkozás, aki kiadásnak tekinti a honlapot, vélhetően nem is fektet energiát és időt bele. Általában a legolcsóbb megoldást keresik, szükséges rossznak tekintik a honlapot.

Akik a honlapot, mint befektetést kezelik és szánnak rá időt és energiát, ők tisztában vannak vele, hogy a weblapkészítés költsége hatványozottan megtérül. Persze ehhez szükséges, a tudatos tervezés, hogy a weboldal azt és olyan formában reprezentálja, ahogy az a vállalkozásunk számára a legkedvezőbb.

Tisztában kell lennünk vele, hogy a honlapkészítés ma már nem hosszú távú befektetés, a webese technológiák rohamos fejlődése miatt, gyakorlatilag 2-3 évente érdemes fejlesztéseket végrehajtanunk elkészült weblapunkon. Legyünk tisztában vele, hogy egy weboldal sikeressége nagyban múlik a befektetett energián, időn és pénzen egyaránt.

Honlap szövegírás, egy púp a hátamon

Kinek a feladata a szövegírás? A megrendelőé vagy a készítőé! A helyzet az, hogy ez bizony közös feladat!

Céges honlap szövegírásKi ismerhetné jobban a cégét, mint Ön? Természetesen a weblapkészítő tapasztalatára is szükség van, hiszen már számtalan projektet vitt végig és nyílván ez a tapasztalat jól fog jönni.
Szögezzük le, hogy ma 2015.10.30-án a weblap legfontosabb eleme a minőségi tartalom! Hogy miért írom ezt így dátumozva? Azért mert a Google irányelvei olyan ütemben és gyorsasággal változnak, hogy ma már kiismerhetetlenebb, mint a Nők vagy a Férfiak!

Igazán jó tartalmat nehéz írni, hiszen rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk! Ott van például, hogy kinek készítjük a tartalmat, ki a célcsoport? Fontos hogy a tartalmat nem saját magunknak írjuk, kiemelten figyeljünk arra, hogy a látogató azt kapja, amiért kattintott! A weboldalunkon bemutatott terméket vagy szolgáltatást úgy tálaljuk, hogy a vevő elérjen minden szükséges információt, úgy hogy közben meghámozzuk a szükségtelen információktól! A kevesebb néha több! Próbáljunk a vevő fejével gondolkodni, mit keres, hogyan keresi és legfőképp mi a hasznos információ a számára?

Természetesen a szövegírás egy nagyon fontos oka, maga a keresőkben való elhelyezkedésünk javítása! Ahogy korábban írtuk, a tartalom a legnagyobb érték, ez kereshető, a Google által feldolgozható. Ne becsüljük le az értékét, szánjunk rá időt és energiát!

A 4 legfőbb ok, amiért sikertelen lehet a céges honlapja

1. A honlap tartalmát csak a cég vezetője, esetleg egyik alkalmazottja találta ki és a weblapkészítés csak ezt az irányt követi. Ilyen esetben a készítő cég nem adja hozzá a tapasztalatait, ötleteit. Mindig hallgassuk meg a honlap készítőjét, hiszen valószínűleg lényegesen nagyobb tapasztalattal rendelkezik az Online világ működésében. Fontos, hogy a weblapkészítő partnerré, egyenrangú féllé váljék és egy picit a vállalkozás csapatába is bebocsátást nyerjen. Így tudja a legjobban végezni munkáját és 100%-ot beleadni.

2. A weboldal tele van hosszú, több oldalas unalmas szövegekkel. Azt hiszem, ez nem szorul magyarázatra, tegye fel a kezét, aki egy szolgáltatás 2 oldalas leírást végigolvasná!

3. A honlapon nehézkes a navigáció, rengeteg a menü és átláthatatlan, hogy mi hova vezet. Valljuk be őszintén, naponta találkozunk ezzel a problémával és valószínűleg az ilyen honlapot 3 másodperc után be is zárjuk. A weboldal mindig legyen világos tartalmú és átlátható, könnyen kezelhető.

4. A szomszéd fia csinálta a keresőoptimalizálást, aki egyébként nagyon ért a számítógéphez! Az oldal a cég nevére be is jön a Google-ban!! Számtalanszor kell utólag optimalizálnunk weboldalakat, ez sok esetben nem egyszerű, mert a weboldal alapjaitól kell elindulni. A rosszul tervezett és kivitelezett szerkezet éppen annyira ártalmas, mint a rossz, esetleg elavult információk a weboldalon. Fontos, hogy a kezdetektől határozzuk meg azt a néhány kulcsszót, amit már a weboldal elkészítésének pillanatában szem előtt tartunk és próbáljuk meg a szövegeket is ennek megfelelően elkészíteni! Így lényegesen eredményesebbek lehetünk.

Honlapkészítés jó és rossz példák

A jó céges honlap 5 legfontosabb tulajdonsága

1. A tartalom tökéletesen illeszkedik a tevékenységhez. Jól leírja, hogy milyen termékeket, szolgáltatásokat kínálunk, mindenféle felesleges információk nélkül.

2. Felhasználóbarát, jól navigálható és átlátható menürendszere van. A számunkra fontos tartalmat gyorsan és egyszerűen megtaláljuk

3. Remek, a mobilomon is működik! Manapság a felhasználók egyre többet és egyre gyakrabban keresnek mobiltelefonokról, így fontos, hogy az oldalunkat erre is optimalizáljuk. Itt a felhasználói élmény még fontosabb, mint az asztali számítógépünkön.

4. Vannak rajta szép képek, de nincs agyonzsúfolva. Fontos, hogy a szöveges és képi tartalmaink legyenek egymással összhangban. Egyikből sem jó a túl sok!

5. A weboldal rendszeresen frissül új tartalmakkal. Nagyon fontos, hogy lehetőség szerint az elkészült weblapunkra töltsünk fel újabbnál újabb tartalmakat.

weblapkészítés ár, honlapkészítés ár

Mennyibe kerül egy jó céges honlap?

Természetesen ez az igényektől függ! Tekintse meg árainkat, hogy lássa, nálunk hol kezdődik egy jó céges honlap!

Back To Top