skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Weblapkészítés WordPress alapokon, ha fontos a SEO

Weblapkészítés előtt állsz és a legjobb és egyben költséghatékony megoldást keresed? Elárulom előre, hogy megtaláltad és bizony keresőoptimalizálás (SEO) szempontjából is szuper megoldás!

A WordPress rendszerét talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen egy elég régi motoros a piacon. Jelenleg a világ weboldalainak nagyjából 42%-a WordPress alapú. Ahogy a népszerűsége nőtt a honlapkészítés során, úgy egyre többen fogalmazták meg az igényeiket a keresőoptimalizálás területén is. Erre szerencsére sok fejlesztő és maga a WordPress mögött álló hatalmas csapat szinte azonnal reagált. Így ma már rengeteg plugin érhető el, amivel növelhetjük a weboldalunk látogatottságát és tehetünk szert jobb helyezésre a Google keresőjében.

3+1 keresőoptimalizálási (SEO) bővítményt hoztam, amelyek segítségével jelentősen növelni tudjuk weboldalunk látogatottságát és használatukkal rengeteget tehetünk a keresőoptimalizálás területén.

Yoast Seo Plugin

1. Yoast SEO

A legismertebb és legtöbbet használt SEO plugin WordPress alatt. A weblapkészítés során nálam is egy kötelező alap megoldás. Az ingyenes verzió is remek lehetőségeket biztosít, amelyet a fizetős változattal tudunk kiegészíteni igény esetén. (Véleményem szerint az ingyenes verzió minden esetben elég szokott lenni)

Előnyei között említeném, hogy rendkívül könnyű beállítani és a felépítése is jó. Magyar nyelven is ért, ezáltal a meta description és title beállítások során valóban tud jó tippeket adni. Folyamatosan frissítik és már az ingyenes verzió is rendelkezik minden alap funkcióval amire szükségünk lehet.

A fizetős változat, csak abban az esetben éri meg a véleményem szerint, ha webáruházunk van. A WooCommerce kibővített támogatása ugyanis csak így érhető el.

URL: Yoast SEO WordPress Plugin

All In One SEO

2. All In One SEO

Népszerűsége vetekszik az előző pluginnal és szintén a kezdetektől részét képezi a WordPress ökoszisztémájának. Érzésem szerint, amikor tulajdonosváltás volt a Brand-nél, akkor az első botlás után vesztett valamelyest a népszerűségéből, de összességében egy nagyon korrekt megoldás, ha javítani szeretnék a keresőoptimalizálásunkon.

A telepítéskor a beállítási segéd végigvisz minket a teljes folyamaton. A kezelhetősége és a beállítások egyszerűsége szintén jó. A tippek amiket kapunk kellően pontosak és az ingyenes verzió is tartalmazza azt, amire alapvetően szükségünk lehet.

A fizetős változat ebben az esetben is főleg webáruház tulajdonosoknak ajánlott.

URL: All In One SEO Plugin

Rank Math

3. Rank Math

A Rank Math egy viszonylag új plugin a piacon, ennek ellenére már most nagy népszerűségre tett szert. A 3 plugin közül – talán a frissessége miatt is – az egyik legjobban átgondolt és a mai igényeket lefedő megoldás. A felülete jól átgondolt, modern és könnyen kezelhető.

Tudásában gyakorlatilag hozza, amit az előző megoldásoknál már megismerhettünk, azonban elég sok extra is megtalálható benne, azokhoz képest. Ilyen például a 404 hibák monitorozása, jogosultságok kezelés, tömeges meta adat módosítások, beállítások exportálása/importálása és elég sok Schema szabványt (Local Business Schema, Recipe, Restaurant, stb.) kezel már az ingyenes verzió is.

Itt is akkor ajánlott a fizetős megoldás igénybevétele, ha webáruházunk van, vagy valami speciálisabb Schema használatára van szükség. Ami itt még extra lehet sokaknak, hogy a fizetős változat képes a kulcsszavak helyezésének monitorozására is.

URL: Rank Math Plugin

Site Kit by Google

+1 Site Kit by Google

Bizony, maga a keresőóriás is fejlesztett plugint a WordPress-hez. Ráadásul nem is rosszat. Ha nem vagy profi a különböző metrikák és egyéb Google termékek beállításában, akkor ez a plugin neked szól. A segítségével részletes információt kapsz a honlap látogatóiról, kulcsszavakról, a leglátogatottabb oldalakról és a weboldalad aktuális sebességéről.

A teljesség igénye nélkül amire használható:

  • Search Console integráció – A hogyan találnak meg a látogatóid kérdésre megadja a válaszokat
  • Google Analytics integráció – Részletes látogatottsági statisztikák és minden, ami analytics
  • PageSpeed Insights – Az oldal teljesítményét, sebességét lehet követni vele, és tippeket ad a javításokra is
  • Google Ads – Ha hirdetésekben is gondolkodsz, akkor nagyon hasznos lesz a számodra
  • Tag Manager, Optimize – Lehetőséget ad kódolás nélkül is telepíteni a megfelelő címkéket

URL: Site Kit by Google

Bonusz WordPress weblap optimalizálási tippek

Back To Top