skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Honlapkészítés menete

Egy kis segítséget szeretnék nyújtani azok számára, akik honlapkészítés előtt állnak, de esetleg nem tudják, hogyan kezdjenek bele.

Hogy történik a weboldal készítés? Mi a menete? Hogy kezdjünk neki?

A weblapkészítés főbb lépései a következők:

honlapkészítés kérdésekKezdeti konzultációk

Határozzuk meg, hogy mi a honlapunk célja! Új vevők szerzése, marketing, értékesítés, általános információ a termékeinkről és szolgáltatásainkról esetleg kapcsolattartás?

Ebben a szakaszban számos konzultációval segítünk meghatározni a célokat és a tartalmat (természetesen az oldal elkészültéig még sokat változhat). Az Ön elképzelései és a mi tapasztalatunk alapján segítünk a megfelelő weblapkészítési csomagunk kiválasztásában.

Domain név regisztráció

Mi legyen az új weboldal címe, amely a Google-ben is megjelenik? Honlapkészítésnél minden a domain név regisztrációjával és a megfelelő cím kiválasztásánál kezdődik. Segítünk megfelelően rövid, lehetőség szerint kulcsszavakat tartalmazó domain név kiválasztásában és regisztráljuk az Ön részére. A domain név kiválasztásáról bővebben itt olvashat.

Webtárhely biztosítása

A webtárhely nem más, mint egy szerveren létrehozott és elkerített lemezterület, amelyre feltölthetjük weboldalunkat. Amikor a böngészőbe beírjuk a kiválasztott domain név címét (pl. www.kivalasztott-nev.com), a böngésző a webtárhelyen található adatokat fogja betölteni a számunkra.

Arculat és marketing tervezés

Itt kezdődik az Ön vállalkozásához, illetve a megjelenítendő tartalomhoz illő grafikai arculatterv elkészítése. Munkánkat nagyban megkönnyítheti, ha Önnek már van egy kidolgozott cég-arculat terve (Pl.: logó, dokumentumsablon, jellemző színek).
A korábban meghatározott célok és tartalom alapján meghatározzuk a főbb kulcsszavakat, amelyre a Google-ban keresve a weboldal a találati listán meg fog jelenni.

Honlapkészítés szerkezet és koncepció

Az előző pontok alapján, elkészül a weboldal váza, szerkezete (menürendszer, kezdőlap, aloldalak). Ezen már marketing szemléletű szövegek és kulcsszavak is szerepelnek. Egy újabb konzultáció után véglegesítjük ezeket a szerkezeti elemeket és elkezdődik a grafikai tervezés (webdesign), a képek feltöltése és az egyedi megjelenés kialakítása.

Keresőoptimalizálás

Amint a weboldal grafikai elemei is elkészültek, közösen ellenőrizzük a tartalmat és a megjelenést, végrehajtunk a keresőoptimalizálás szempontjából fontos javításokat és módosításokat. Ezzel tulajdonképpen kialakul a weboldal végleges változata. A keresőoptimalizálásról bővebben.

A honlap átadása

Ha elégedett a munkánkkal akkor megtörténik a honlap feltöltése a webtárhelyre, ezzel gyakorlatilag a weboldal nyilvánossá, bárki számára látogathatóvá válik.

honlap karbantartás
Honlap üzemeltetés, karbantartás

Weboldal üzemeltetése

Végül, érdemes gondolni arra is, hogy a már működő weboldalunkkal kapcsolatosan felmerülő kérdéseinkkel, fejlesztési ötleteinkkel, problémáinkkal kihez forduljunk majd a jövőben. Kifizetődő lehet, ha a weboldalt készítő céggel folyamatos kapcsolatban maradunk, és a weboldal üzemeltetését rájuk bízzuk.

Elérhetőségeinket itt találja.

Back To Top