skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Weboldal fenntartási költségek weblapkészítés után

A következőkben áttekintjük a weblapkészítés költségeit, valamint szeretném egyértelművé tenni, hogy milyen költségeink keletkeznek a weblapkészítés után. Egyre több ügyfél jelentkezik nálunk, akik előzőleg már megjárták egy weblapkészítővel és eleve negatívan állnak hozzá az egész folyamathoz. Természetesen ez érthető is, de ennek nem kellene így lennie. Ahogy mondani szoktuk, a jó üzleti kapcsolat alapja a pontos elszámolás. Normális esetben az üzleti kapcsolat – ahogy az üzleti élet többi ágazatában is – a korrekt teljesítésen és a pontos elszámoláson alapszik.

A weboldal fenntartási költségei weblapkészítés után

Nézzük meg milyen költségeink merülnek fel weblapkészítéskor vagy webáruház készítésekor:

  1. Domain név kiválasztása és regisztrációja (normál domain végződések esetén 2.500-4.500 Ft / év, különleges domain végződések esetén 4.500 Ft – 16.000 Ft / év) – Pl. www.valami.hu
  2. Tárhely: 5.000 – 6.500 Ft / év (Természetesen lehetőség van nagyobb tárhely vásárlására is, ami ezt az árat befolyásolhatja, de alapvetően normál weboldalak számára elegendő)
  3. A weblapkészítés, honlapkészítés egyszeri költsége. Széles skálán mozoghat az igényektől függően. Egy egyszerű pár oldalas statikus termékismertető weboldal és egy többféle összefüggést figyelembe vevő társkereső portál között óriási különbségek vannak. Csomagjainkat próbáltuk úgy kialakítani, hogy az az átlagnak megfeleljen, de természetesen sok esetben a csomag nyújtotta lehetőségek nem elégségesek a megvalósításhoz, ilyenkor minden esetben korrekt, részletes egyedi árajánlatot adunk. Ezek a költségek egyszeri költségek és úgy fogalmaznám meg, hogy 30.000 Ft-tól indulnak igényektől és projekttől függően.
  4. Keresőoptimalizálás: Ezek szintén teljesen az adott témakörtől és weblaptól függnek. Többféle változat is létezhet, egyszeri keresőoptimalizálás, tartalom optimalizálás vagy folyamatos hónapokig tartó közös munka, teljes-körű analitikával támogatva.
  5. Online MarketingA Google Adwords hirdetési összeg 10%-a, de minimum 4 000 Ft / hó
  6. Weboldal karbantartás: Nagyon kevés olyan weboldal van, a webáruházaktól eltekintve, amelyek folyamatos karbantartást igényelnek. Mi az évi 2 alkalmat szoktuk javasolni, aminek a keretén belül a wordpress alapú weboldalakat, pluginokat lefrissítjük (megfelelő óvintézkedések mellett). Az általunk készített weboldalak más karbantartást nem igényelnek, a tartalmat a felhasználó is képes szerkeszteni, így azok frissítését el tudja végezni. Általában egy frissítési karbantartás egyszeri költsége 3.000 Ft. 

A fentiekből látható, hogy alapesetben a weboldal fenntartásának költségei, ha csak a tárhely és a domain név hosszabbítást nézzük, akkor átlagosan valahol 8-11.000 Ft között mozognak. Ha belekalkuláljuk az évi kétszeri rizikó mentes frissítést, akkor a költségeink 14-17.000 Ft / év, ami megközelítőleg havi 1.300 Ft-nak felel meg.

A keresőoptimalizálás és az online marketing költségeit ebbe nem tudtam beleemelni, hiszen ez teljesen elhatározás függő. Van aki hirdetések nélkül is szép sikereket ér el és van aki ezt tovább fokozza hirdetésekkel.

Remélem, hogy segítségére tudtam azoknak lenni, akinek kétségei támadtak a fenntartási költségekkel kapcsolatban, vagy egyszerűen csak kíváncsiak voltak, hogy milyen összetevőkből áll a honlapkészítés folyamata. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését és induló projektjéhez korrekt partnert keres, keressen minket elérhetőségeinken.

Back To Top