skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Hogyan kezeljem a weblapom: képek online tömörítése

Az előzőekben már írtam arról, hogy miként lehet a nagyméretű képeket tömegesen lekicsinyíteni és a webes megjelenéshez optimalizálni. A mostani cikkben, egy online képtömörítési eljárást mutatok be, amelyhez nem szükséges semmilyen program telepítése és az operációs rendszerünktől függetlenül minden gépen működik.

A weboldalak gyors betöltődésének egy nagyon fontos összetevője a képek mérete. A weboldalunkon egy-két szolgáltatási körtől eltekintve (fotózással kapcsolatos) nincs értelme nagy felbontású, tömörítetlen képeket használnunk. Az online képtömörítő weboldalak közül én a compressor.io –t mutatom be, ahol lehetőségünk van a képeket akár veszteségmentesen is tömöríteni.

képek online tömörítése 1.

compressor.io

Minden feltöltött képet elemez és optimális mértékben tömöríti, hogy megmaradjon a legjobb minőség a minél kisebb fájlmérethez.

Ígéretük szerint akár 65%-os méret csökkenés is elérhető úgy, hogy az eredeti képpel összehasonlítva nem lesz látható különbség!

A támogatott képformátumok: jpg, jpeg, png, gif, svg

Fájlméret limit: 10 MB

Kétféle tömörítési mód érhető el:

  • Losssless – veszteségmentes, azaz, a képen nem lesz minőségromlás
  • Lossy – veszteséges, ebben az esetben némi minőség romlásért cserébe komoly mennyiségű fájlméret csökkenést érhetünk el.

képek online tömörítése

Gyakorlatilag a szolgáltatás használata roppant egyszerű. A felső részen kiválaszthatjuk, hogy melyik tömörítési eljárást szeretnék használni, majd a select file gombra kattintva kiválaszthatjuk, hogy melyik képet tömörítse a rendszer és indul is azonnal a tömörítés. Az eljárás végén három lehetőségünk van az elkészült kép lementésére:

  • Letöltjük a saját gépünkre
  • Elmentjük a Dropbox fiókunkba
  • Elmentjük a Google Drive fiókunkba

Abban az esetben is érdemes tömörítést végezni a képen, ha a veszteségmentes opciót választjuk. Jó képtömörítést mindenkinek!

Back To Top