skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Céges weboldal készítés esetén egyedit, vagy sablont válasszunk?

Cége, vagy vállalkozása weboldal készítés előtt áll? Már csak egy fontos dolgot kell eldönteni: egyedi vagy sablon alapú honlap legyen. Hogy melyik a jobb választás? Mutatom!

Egyedi céges weboldal készítés

Az egyedi weboldal készítés során a fókuszban a Te céged, vállalkozásod van. A weboldal azokat a funkciókat fogja tartalmazni, amelyek a céged szempontjából szükségesek. Nem utolsó sorban azt a célcsoportot fogja megszólítani, aki a potenciális ügyfeled. A fentiekből következően, de általánosan is igaz, hogy ezek a weboldalak jobb felhasználói élményt nyújtanak a látogatók részére.

A modern világunkban kiemelten fontos, hogy megpróbáljunk kitűnni a többi száz versenytárs közül. Ennek eléréséhez egy remek kezdet lehet, ha a weboldal készítés során esztétikusan a cégünkre szabatjuk a weboldalt és tényleg csak a szükséges információkat tartalmazza.

A reszponzív megjelenésről, a weboldal mobilon, tableten, laptopon és asztali számítógépen történő tökéletes megjelenítéséről még mindig szót kell ejtenünk. Sajnos még mindig van olyan weboldal, amely ezeknek a kritériumoknak nem felel meg. Ez a mai rohanó világban megengedhetetlen. A vevőink nem csak asztali számítógépről fogják megnézni a weboldalunkat, így bukhatjuk akár a forgalmunk több mint felét is.

Egyedi céges weboldal készítés

Egyedi céges weboldal, könnyű kezelhetőség

Nem csak az egyedi honlapokra igaz, de ettől még rendkívül fontos faktor, hogy a weboldal könnyen kezelhető legyen. Nagyon fontos, hogy az űrlapok, ajánlatkérő formanyomtatványok és lehetőleg minden elem megfelelően legyen kialakítva és maximálisan optimalizálva legyen a kitűzött cél eléréséhez (Pl. ne kérjünk be felesleges adatokat).

A funkciók esetén is törekedjünk rá, hogy valóban azt tudja a weboldal, amire pontosan szükségünk van. A mai moduláris világban a weboldalak szinte korlátlanul bővíthetőek, módosíthatóak a későbbiek során. Egy-egy új funkció implementálása a weboldalra ma már nem jelent problémát.

Összefoglalva az egyedi céges weboldal készítésről:

Előnyök

 • A cégedre, szolgáltatásodra van szabva és a célcsoportodnak szól
 • Reszponzív, tehát a weboldal bármiről elérhető lesz
 • Jó felhasználói élményt és könnyű kezelhetőséget biztosít
 • Moduláris, tehát bármikor bővíthető funkciókkal, vagy tartalommal

Hátrányok

 • Az elkészítési idő egészen biztosan hosszabb, de sokszor a sablonokkal sem rövidebb.
 • Az egyedi weboldal készítés ára magasabb, mint a sablonok esetén
 • Több információt és tervezést igényel, több energia befektetést a készíttető cég részéről

Sablon alapú céges weboldal készítés

A weboldal sablonokat általában designerek tervezik meg előre és a weblapkészítés során tudjuk őket használatba venni. Ezek a sablonok egy-egy előre megtervezett tevekénységhez alkalmasak és rendkívül meggyorsítják a munkát. Nem elhanyagolható, hogy ma már rengeteg sablon áll rendelkezésre és bizony vannak köztük rendkívül jó minőségűek is.

A fentiekből adódik az egyik legnagyobb előnye a weboldal készítés során, hiszen „out-of-box” módon rendkívül gyorsan lehet velük dolgozni. A problémák akkor szoktak kezdődni, ha valamit mélyebben módosítani kell, legyen az funkció vagy akár elrendezés. Őszintén szólva ez gyakran előfordul, hiszen nem 100%-ra fedi sokszor az adott cég igényeit és célközönségének elvárásait.

Megjelenés, használhatóság szempontjából nem igazán van ma már különbség egy jó minőségű sablon és az egyedi weboldal között. Kijelenthető, hogy up-to date megjelenéssel és megfelelő felhasználói élménnyel rendelkeznek.

A weboldal betöltési sebességében viszont lehetnek komoly eltérések a weboldal sablonok kárára. A sablon készítők törekednek arra, hogy minél nagyobb palettát legyenek képesek kiszolgálni, így sokszor ok nélkül túlbonyolítottak, grandiózusak a sablonok. Előfordul, hogy funkció tekintetében is a többszörösét tudják, mint ami egy-egy projekt esetén szükséges.

Céges weboldal készítés sablonnal

Összefoglalva a sablonokról a céges weboldal készítés esetén:

Előnyök

 • Relatív alacsony áron elérhető, olcsóbb
 • Gyors testreszabhatóság, up to date megjelenés, jó felhasználói élmény
 • Lényegesen gyorsabban elkészülhet egy sablont alkalmazó weboldal
 • Moduláris és a funkcionalitás bővíthető

Hátrányai

 • Sokszor lassabb betöltési idők
 • Komolyabb módosítások esetén emelkednek a költségek

Akkor most céges weboldal készítés esetén egyedit, vagy sablont válasszunk?

A kérdés ahogy a fentiekből is látható nem olyan egyszerű. Kisebb cégeknek, vállalkozásoknak és startupoknak sokszor érdemesebb egy sablont választania, hiszen a költségeken rengeteget lehet faragni és relatív gyorsan elkészülhet a weboldal. Igaz ez akkor is, ha a weboldalon nem lesz sok módosítás az évek során és viszonylag statikus lesz a tartalom.

Nagyobb cégek esetén már más szempontok is lehetnek a költségeken túl, ami miatt talán az egyedi weboldal számukra kedvezőbb lehet. Egyrészt ezeken a weboldalakon általában több a módosítás és főleg az optimalizálás, valamint a minél magasabb konverziók elérése a cél. Másrészt ezeknél a projekteknél marketinges és tanácsadó cégek együttesen szoktak dolgozni a weboldal fejlesztőkkel.

Back To Top