skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Webáruház helyett termék katalógus weboldal készítés! Érdemes?

Tovább nő a hazai internetes kiskereskedelem szerepe és az elkövetkező években ez nem is fog változni. Évről-évre biztatóbbak az adatok, a legújabb felmérések szerint csak 2016-ban mintegy 18%-al növekedett a forgalom a 2015-ös esztendőhöz képest. De mi van, ha termékeket szeretnék értékesíteni vagy a boltomat szeretném extra forgalomhoz juttatni, viszont nem akarok webáruházat? Van valami a hagyományos weboldal és a webáruház között? Igen, létezik ilyen! Készíttethetünk termék katalógus weboldalt is!

Webáruház készítés

Nagyon sok megkeresés érkezik webáruház készítésre, de sok esetben mégsem tudom szívből javasolni az ügyfélnek, hogy belevágjon. Miért? A kiinduló probléma nagyon összetett, de megpróbálom leírni, hogy mik azok a szempontok, ami miatt sok esetben nem tudom javasolni a webáruházat.

Milyen okok miatt:

  1. Kis cég vagy vállalkozás, kevés humán erőforrással, aki napi szinten karbantartaná a webáruház adatait és a meglévő dolgozók is leterheltek a cég/vállalkozás napi működtetésével.
  2. A termék nagyméretű, nehéz, nehezen megoldható a szállítása vagy egyszerűen lehetetlen.
  3. A termékek alacsony árral rendelkeznek, a szállítási költségek magasabbak, mint a termék ára.
  4. A cég méretéből adódóan nem tud megfelelő erőforrásokat felszabadítani az online megrendelések követésére, szállítására, vagy csak nagyon költségesen.
  5. Az ügyfél rendelkezik bolthelyiséggel és azt szeretné, hogy ott vegyék át a terméket, nem akar a postázással extra munkát a nyakába venni.
  6. A termék kifejezetten olyan, hogy az emberek szeretik megtapogatni, kipróbálni mielőtt a vásárlás mellett döntenek.

Ezekben az esetekben lehet hasznos egy katalógus weboldal, ahol a boltunk kínálata megtalálható és az árak is elérhetőek, de sem rendelni, sem online fizetni nem lehet. Ez főleg akkor lehet hasznos, ha lokálisan az adott városban szeretnénk extra értékesítést és forgalmat generálni magunknak.

Természetesen vegyük figyelembe a katalógus weboldal választása esetén, hogy kisebb értékű termékekért valószínűleg nem fognak 200 km távolságból a boltunkba utazni. Tehát ez tényleg a lokális, városi forgalom célzására alkalmas marketing eszköz!

A katalógus weboldal minden más tekintetben hasonló elven működik mint egy webáruház. Azaz, vannak termék kategóriák és böngészhetőek a termékek. A termékekhez képeket, normál leírásokat mellékelhetünk, valamint ár és akciós ár megjelenítésére is lehetőség van.

Ami, véleményem szerint egy nagyon jó opció, hogy ezek a termék katalógus weboldalak 3-4 nap alatt átalakíthatóak teljes értékű webáruházzá. Azaz, ha a feltételek adottak és a cég úgy dönt a tapasztalatok alapján, hogy belevág, akkor nem kell elölről kezdeni a munkát a weboldallal, hanem elegendő a meglévő oldalt módosítani, kiegészíteni a kosár – szállítás – fizetés funkciókkal.

Összességében ez a fajta weboldal azoknak kínál remek lehetőséget, akik nem tudnak, vagy nem akarnak webáruházat üzemeltetni, de a boltjuk/üzletük lokális forgalmát növelni szeretnék. 

Amennyiben extra információra van szüksége, vagy csak beszélgetni szeretne a lehetőségekről, keressen elérhetőségeimen.

Back To Top