skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Megjelent a WordPress 4.5

Wordpress Weblapkészítés

A mai napon elérhetővé vált a WordPress 4.5-ös verziója, amely számtalan újdonságot és javítást hozott. Az ismert Jazz zenészről “Coleman Hawkins“-ről kapta a nevét. A következőkben csak néhányat mutatnék be az újdonságok közül:

Reszponzív előnézet a Testreszabás menü alatt

reszponzív weblapkészítés előnézet WordPress 4.5

A testreszabás menüben már lehetőségünk van megtekinteni a weboldal reszponzív előnézeti képét is, tehát hogy hogyan fog kinézni asztali eszközön, tableten és mobilon.

Egyszerűbb logó feltöltés

Ez a régóta várt funkció lehetővé teszi, hogy a testreszabásnál egyszerűen feltöltsd a használni kívánt logót. Sok sablon eddig is rendelkezett ezzel a funkcióval, de most egy gyári megoldás keretében az alaprendszer is lehetővé teszi, azaz lényegesen könnyebb lesz integrálnunk a logót a sablonokba.

Egyszerűbb link szerkesztés

Amennyiben egy bejegyzésbe linket akartunk elhelyezni, arra eddig is volt lehetőségünk, de most ez is egyszerűbbé vált. Egyszerűen jelöljük ki a kívánt szöveget, majd nyomjuk le a CTRL+K billentyűkombinációt. Ezután már meg is adhatjuk, hogy hova mutasson a linkünk. Természetesen a régi módszer is működik, amennyiben azt valaki jobban szereti.

Egyszerűbb link szerkesztés a wordpress 4.5 alatt

Fejlettebb technológia a motorháztető alatt

Ami még változott:

  • Új gyors-kódok
  • Fejlettebb hozzászólás kezelés/moderálás.
  • Gyorsabb, fejlettebb kép generálás és betöltés (a kisebb képernyővel rendelkező felhasználók böngészői a bejegyzésekbe ágyazott képek kisebb változatait töltik le.)
  • Script betöltés fejlesztése, ami talán a sebességre is hatással lesz
  • Fejlesztőknek: a legfontosabb, hogy a háttérben változik a taxonomy term szerkesztő felület, ami okozhat kompatibilitási problémákat!

Fejlesztőket érintő változásokhttps://make.wordpress.org/core/2016/03/30/wordpress-4-5-field-guide/
Forrás: https://codex.wordpress.org/Version_4.5

Back To Top