skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Miért legyen korszerű a céges weboldalunk? Fontos hogy frissítsük!

Az elmúlt héten, a feleségemmel és a kislányommal kirándulni mentünk. Ebédidő környékén gondoltuk, keresünk egy éttermet, ahol megebédelhetünk. Találtunk is egy szimpatikus, helyet és gondoltam informálódok róla a weben. Azt tapasztaltam, hogy az étterem weboldala valószínűleg évek óta nem volt frissítve, mert a helyre rá sem lehetett ismerni a képek alapján. Valószínűleg még a felújítás előtti képek voltak fent a honlapjukon.

A lényeg, hogy ha otthonról keresgéltem volna, hogy előre kiválasszak egy éttermet, biztosan nem ide jöttünk volna. Pedig, egy nagyon szépen felújított, korrekt és finom ételeket felszolgáló helyet ismerhettünk meg.

A fenti példa ösztönzött, hogy írjak róla, hogy miért is fontos, hogy a weboldalunk naprakész legyen vagy legalábbis a komolyabb változások tetten érhetőek legyenek rajta.

Az általam készített weboldalak döntő többsége, már dinamikus és adminisztrációs felülettel érhető el, tehát utólag is módosíthatóak a tartalmak. Ha már van rá lehetőség, ezt tegyük is meg!

A jó céges weboldal azért fontos, mert rengeteg potenciális vevő keresgél az interneten és sok esetben ott találkoznak a cégünkkel vagy vállalkozásunkkal először. Vélhetően ez alapján fogják megítélni, hogy lesz-e folytatás, kérnek-e tőlünk ajánlatot, vagy példánknál maradva, betérnek-e hozzánk ebédelni.

Weboldal felújítás

Mire figyeljünk, ha céges weblappal rendelkezünk:

  • Legyen naprakész, de legalábbis az információk az aktuális adatokat, képeket tükrözzék
  • Legyen áttekinthető, törekedjünk, hogy jól olvasható legyen.
  • A képek lehetőség szerint frissek legyenek, legalábbis egy felújítás után cseréljük ki őket.
  • A szolgáltatási területeink az idő előrehaladtával folyamatosan változhatnak, bővülhetnek, esetleg meglévő szolgáltatások tűnhetnek el. Ezeket a weboldalunkon is korrigáljuk.

Céges weboldalak esetén fontos a korszerűség is

Korszerűség alatt azt értem, hogy egy komoly cég weboldalának követnie kell az aktuális trendeket. És itt nem csak a grafikai elemek és a modern keretrendszer az, amire gondolok, hanem az életmódunk és a technikai vívmányok, amiket használunk a mindennapjaink során.

Egy 5 éves körüli weboldal már biztosan nem nevezhető korszerűnek, mert annyit változott a mód, ahogy a weboldalakat használjuk. Nyilván a trendeket ész nélkül sem érdemes követni, de a teljes passzivitás biztosan nem kifizetődő.

Optimális esetben korszerűnek mondhatunk egy weboldalt, ami a következőket teljesíti:

  • Utólag is egyszerűen módosítható a tartalma, vagy legalább könnyen szerkeszthető
  • Mobiltelefonról és tabletről is tökéletes minőségben élvezhetjük a weboldal funkcióit
  • Képes üzeneteket továbbítani a részünkre, legyen az e-mail, vagy bármilyen más megoldás
  • Legyen átlátható a menürendszer és a tartalom is, hogy minél gyorsabban meg tudjuk találni a számunkra érdekes tartalmakat
  • Naprakész információkat, képeket, videókat tartalmazzon legalább a fő tevékenységeinkkel kapcsolatban
  • A weboldal betöltődési sebessége legyen elfogadható (3-4 másodpercnél ne vegyen igénybe több időt.)

Összességében, legyünk tisztában vele, hogy a weboldalunkat, időről-időre érdemes felülvizsgálni, mind korszerűség, mind frissesség tekintetében. A weboldal korszerűsége és tartalma komolyan befolyásolja az oldal látogatottságát és közvetlenül a bevételeinket is. A mai webes keretrendszerek már lehetőséget adnak rá, hogy a tartalmakat változtassuk, éljünk ezzel a lehetőséggel!

Amennyiben partnert keres a weboldal felújításhoz, keressen bizalommal az elérhetőségeimen.

Back To Top