skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Weblapkészítés – 7 érv a WordPress mellett

Wordpress Weblapkészítés érvek

Mi az a WordPress?

A válasz egyszerű, egy olyan tartalomkezelő rendszer (CMS) amelynek segítségével utólag is könnyen módosíthatjuk weblapunk tartalmát. A WordPress-t napjainkban közel 60 millió weboldal használja. Könnyen kezelhető, rendkívül jól testre-szabható, folyamatosan frissített rendszert kapunk kézhez. Weblapkészítésnél a WordPress multifunkcionális. Használható céges weblapkészítés, portfolió oldalak, személyes honlapok, blogok indításához egyaránt. De a segítségével akár webáruházat is indíthatunk.

Nézzük weblapkészítés esetén milyen érvek szólnak a WordPress mellett:

1. Könnyen kezelhető

Weblapkészítés után a legtöbb esetben elvárás, hogy az ügyfél saját maga is tudja módosítani az elkészült weblapját, esetleg új híreket, cikkeket jelenítsen meg. Ezeket az igényeket a WordPress maximálisan kielégíti. A képernyőmentésen az a felület látható, ahol ezt a cikket begépeltem. Gyakorlatilag egy szövegszerkesztőre hasonlító felületet kapunk, ahol könnyen és gyorsan módosíthatjuk meglévő tartalmainkat vagy hozhatunk létre újakat.

weblapkészítés - 7 érv a wordpress mellett

2. Karbantartott

Weblapkészítés után mindig kritikus kérdés a karbantartás. A WordPress esetében havonta adnak ki javításokat. Ezeket a javításokat csak teljeskörű mentés után telepítsük, így ha bármi balul sülne el, helyre tudjuk hozni a keletkezett károkat. Ezt nem tudom hibájának felróni, hiszen egy operációs rendszer frissítése esetén is történhetnek galibák. A frissítések folyamatosan növelik a rendszer biztonságosságát és rengeteg új funkciót építenek be.

3. Funkciók

A WordPress esetében a funkciókat különböző bővítmények, úgynevezett pluginok használatával bővíthetjük. Jelenleg több millió elérhető plugin található meg a WordPress plugin tárban. Ezeket roppant egyszerű módon tudjuk telepíteni és használatba venni. Gyakorlatilag pár kattintással elvégezhető a telepítés. Természetesen, ha valami egyedi megoldásra van szükségünk, akkor keressük meg webmesterünket.

4. Keresőbarát

A WordPress tervezésétől kezdve ügyelt rá, hogy a különböző keresőmotoroknak megfelelően hozza létre az elkészült weblapot. Keresőoptimalizálás szempontjából az elkészült weblapok a Google és más keresők számára könnyen “olvasható”, jól optimalizált felületet adnak, amit az egyedi tartalommal tovább fokozhatunk. Összességében elmondhatjuk, hogy némi plusszal indulnak a WordPress alapokon nyugvó weboldalak.

5. Bővíthetőség

Weblapkészítés után hetekkel, hónapokkal mindig felmerül a kérdés, vajon mennyire fogjuk tudni az elkészült weblapot bővíteni? Szükségünk van extra oldalakra, esetleg újabb referenciákat jelenítenénk meg. A WordPress-ben mindezt egyszerűen megtehetjük. Az elkészült weblap mind funkcióját mind tartalmát tekintve tetszőlegesen bővíthető lesz.

6. Webáruház

Igen. A WordPress oldalunkat akár webáruházzal (WooCommerce) is lehetőségünk van bővíteni. A WooCommerce egy rendkívül jól kitalált webáruház modul, amelyet folyamatosan fejlesztenek. Rengeteg bővítmény érhető el hozzá, amelyek segítségével újabb és újabb funkciókat adhatunk hozzá a meglévő weboldalunkhoz. Kisebb és közepes webáruházaknak tökéletes választás.

7. Adminisztrációs felület

A fenti  képen a WordPress adminisztrációs felülete is látható. Weblapkészítés után, ezen a felületen kezelhetjük a weblapunk főbb funkcióit. A szükséges frissítéseket is ezen keresztül telepíthetjük és a felhasználók, pluginok hozzáadása is itt történik.

Amennyiben érdekesnek találtad, olvasd el, WordPress weblapkészítés ajánlatunkat is.

Back To Top