skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Weblapkészítés és a márkaépítés kapcsolata

Weblapkészítés és Márkaépítés

Mi az a Márka? Azt gondolom, mindenkinek más jut eszébe. A márka szó jelentésének kifejezésére gyakran az angolból átvett brand szót használjuk. A fogalom összefoglalja egy termék, szervezet akár szolgáltatás arculatát, szlogenjét, logóját és mindazt, amit a fogyasztók képzelnek (hangulat, íz, illat, minőség, stb.) a márkanév hallatán. Jó esetben a weboldalak szintén hordozzák a márka elemeit és erre érdemes is hangsúlyt fektetni a weblapkészítés során.

Az elmúlt 10 évben komoly mértékben nőtt a weblapkészítés fontossága, hiszen soha nem volt még ennyire fontos az online jelenlét, mint napjainkban. A weblappal támasztott követelményeink is jelentősen változtak az elmúlt években. Legyen gyors, szép, egyszerű, működjön minden eszközön és tükrözze az adott márkát.

Mitől márkaépítő a weblapkészítés?

Ahhoz, hogy a weblap tükrözze az adott márkát és a weblapkészítés segítse a márkaépítést, már a kezdetektől fogva figyelnünk kell néhány dologra.

Reszponzivitás

A mai rohanó világban, már nem fókuszálhatunk csak az otthon a számítógépe előtt ülő emberre, ráadásul, a márkánk célcsoportja is meghatározza, hogy milyen eszközök (PC, tablet, okostelefon) kapnak nagyobb hangsúlyt felhasználóink körében. Ezért érdemes, ha már a kezdet kezdetén úgy tervezünk, hogy az elkészült weboldalunk minden eszközön megfelelően jelenjen meg.

Logikusan felépített honlap-szerkezet

Nagyon fontos, hogy egyszerű, átlátható menürendszerünk legyen és az egész weboldal használata, mondhatni kézenfekvő legyen a felhasználóink számára. Fontos, hogy a szerkezetben köszönjenek vissza, a márkához kötődő motívumok és színvilág.

Szakmai blog és hírek

Nagyon fontos tényező, hiszen a vásárlókat vagy szolgáltatásaink megrendelőjét főként a szakmai hozzáértés győzi meg. Érdemes energiát fektetni a blogunk (előre megtervezett) üzemeltetésébe. Komoly tényező, hogy napjainkban a keresőoptimalizálás főként a tartalom-orientált megjelenést helyezi előtérbe. A márkaépítés szempontjából is fontos, hogy a hozzánk kapcsolódó hírek elérhetőek legyenek. Akár egy új szolgáltatás bevezetése, vagy egy új termék piacra kerülése.

Közösségi média

Szintén komoly márkaépítési tényezővé vált a közösségi média. Napjainkban egyre több időt töltenek a felhasználók ezeken a felületeken, így érdemes ezeket weboldalunkkal integrálni. A friss hírek és fontos információk itt is megjelentethetők és nagy létszámú célcsoport elérését teszik lehetővé a számunkra. Az elért embereket ezután a közösségi média oldalairól sikeresen átirányíthatjuk weboldalunkra.

Folyamatos frissítések

Érdemes a weboldal tartalmát és a szolgáltatásainkat folyamatosan frissíteni, igazodva az aktuális trendekhez. A weboldal folyamatos frissítése nagyban hozzájárulhat a sikerünkhöz. A régi ügyfelek is értékelni fogják, ha újdonságokról, esetleg még nem ismert részletekről tájékozódhatnak. Az új ügyfelek pedig értékelni fogják, hogy a weboldal komoly részletességgel és alapossággal írja le a kínált szolgáltatásokat, termékeket. Ne feledjük az örök érvényű mondást: „A weboldalal a nap 24 órájában értékesít és szolgáltat információkat”.

Mérés

A weboldalunk teljesítményét a rendelkezésre álló analitikai technológiák bevonásával tudjuk a legegyszerűbben mérni. Segítségükkel tökéletesíteni, fejleszteni tudjuk a weboldalunk tartalmát. Melyek a legnépszerűbb bejegyzéseink, melyik oldalakat nézik a legtöbben? Miért? Hogyan tudnám a népszerűtlen, de jó tartalommal rendelkező oldalaimat még népszerűbbé tenni? A mérés és folyamatos monitorozás segítségével ezekre a kérdésekre kaphatunk válaszokat és fokozhatjuk weboldalunk teljesítményét.

Back To Top