skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Céges bemutatkozó weboldal készítése. Hogyan kezdjünk bele?

Ma már elképzelhetetlen, hogy egy cégnek ne legyen weboldala. Hiszen a mai rohanó világban talán az egyik legfontosabb jelenlétté vált az internetes megjelenés. Hogy álljunk neki, mire figyeljünk?

Milyen egy jó céges bemutatkozó oldal?

Nagyon leegyszerűsítve: funkcionális. A látogatókat, röviden tájékoztatni az alapvető információkról a cégünkkel kapcsolatosan. Mivel foglalkozunk, milyen termékeink vagy szolgáltatásaink vannak, milyen referenciákkal rendelkezünk és hol vagyunk elérhetőek.

Alapvetően ezek minden esetben kis terjedelmű weblapok, amelyek fő célja a látogató meggyőzése, vagy egy leendő partner tájékoztatása a cégünkkel kapcsolatosan.

Melyek egy céges bemutatkozó weboldal főbb elemei?

Alapvetően a menürendszert a következőképpen érdemes felépíteni a tapasztalatom alapján:

 • Kezdőlap
 • Bemutatkozás
 • Szolgáltatások / Termékek
 • Árak
 • Referencia / Galéria
 • Kapcsolat
 • A láblécbe gyors elérhetőségek, ÁSZF és Impresszum / részletes cégadatokkal

Nézzük, hogy az egyes oldalak mitől lesznek jók, hogyan kezdjünk bele a tervezésükbe.

Céges bemutatkozó weboldal

A Kezdőlap

Szerepe a legfontosabb, hiszen ez az amivel várhatóan először találkozik a leendő ügyfelünk, ha beüti a weboldalunk címét, vagy ránk bukkan a keresőben. Ne zsúfoljuk túl, mert ma már nem olvasnak annyit az emberek, mint régen.

Amire biztosan szükséged lesz:

 • Egy ütős logó,
 • könnyen kezelhető menürendszer,
 • jó minőségű fényképek,
 • egy korrekt összefoglalás a céged szolgáltatásairól, termékeiről,
 • esetleg egy remek ajánlat,
 • rólunk mondták rész, ahova felkerülhetnek az eddigi értékeléseitek.

Lehetőség szerint itt törekedni kell a szép, egységes és modern megjelenésre.

A bemutatkozás

Akármit olvasol máshol, ne hagyd ki! Igen, elképzelhető, hogy az ügyfeleid csupán 10%-a fogja elolvasni, de akkor máris szert tettél extra 10%-ra és véleményem szerint a bizalomépítésben fontos szerepet játszik.

Nem az a cél, hogy hosszú oldalakon keresztül írd le, hogy kik is vagytok. Hanem az, hogy tömören bemutasd a cégedet és az elért eredményeiteket. Pont úgy, mintha egy új ügyfélnek személyesen mesélnél a cégről. Itt a legfontosabb, hogy tömören és jól érthetően, kiemelve a lényeges mérföldköveket a cégetek történetében.

Szolgáltatások és Termékek

Tisztában kell lenni azzal, hogy valamely szolgáltatásod vagy terméked keltette fel a weboldal látogatójának figyelmét. Így javasolt a szolgáltatások és termékek részt a lehető legjobban kidolgozni és hasznossá tenni.

Általánosan szinte valamennyi területre igaz, hogy az ügyfeleink egy bizonyos problémájukra keresik a megoldást, amelyet velünk, vagy általunk tudnak megoldani. Érdemes törekedni rá, hogy ezt a szemléletet tükrözze az oldalunk.

Sokat segíthet, ha megpróbáljuk átgondolni, hogy milyen gondolatok fogalmazódhatnak meg az ügyfelek fejében az oldal böngészése során, majd ezeket megválaszolni.

Itt minden esetben szoktam javasolni, hogy helyezzünk el cselekvésre felhívás részt, amely vagy egy ajánlatot, vagy egy remek lehetőséget tartalmazhat.

Weboldal készítés cégeknek

Árak

Ez mindig nehéz kérdés! Vannak esetek, amikor különböző okok miatt egy szolgáltatást nem, vagy csak részben lehet beárazni. Ettől függetlenül törekedjünk rá, hogy valamilyen formában képesek legyünk feltüntetni az árainkat. A termékek esetében ez a problémakör általában nem szokott jelentkezni.

Hogy miért ennyire fontos a weboldalunkon az árak rész? Egyszerű, azért mert a webes világban a szolgáltatást vagy terméket keresők kiemelten figyelnek az árra. Amennyiben nem találják meg az oldalunkon, akkor egyszerűen tovább állnak, valamely konkurenciánkhoz.

Referencia és Galéria

A kevesebb néha több! Törekedjünk rá, hogy a referenciáink valóban a minőséget tükrözzék, kezdve a képek minőségével. Ha van lehetőségünk rá, akkor pár szóban írjuk le, hogy mit is látunk a képen, vagy éppen miért azt az adott projektet emeljük ki. Nagyot lendít az oldalon, ha kaptunk az ügyfeleinktől visszajelzéseket, amelyeket itt fel tudunk tüntetni.

Érdemes lehet az egyes partnerek felsorolása mellett azt is leírni, hogy adott esetben már hány éve dolgozunk közösen. Ezzel is növelni tudjuk a bizalmat, valamint a megbízhatóságunkat. Ne feledjük, minden komoly partner megnézi, hogy milyen referenciákkal rendelkezünk az adott területen.

Kapcsolat és impresszum

Egy térkép, hogy hol található a cégünk, esetleg pár elérhetőség adat és egy kapcsolati űrlap? Kevés lesz! Adjunk meg minden információt magunkról, kezdve az adószámunkkal. Az a legjobb, ha minden adat rendelkezésre áll a leendő ügyfeleink részére és így a törvényi előírásoknak is meg fogunk felelni.

Ma már 3 kattintással bármely cég szinte valamennyi nyilvános adata lekérhető, így nincs értelme, hogy ezeket ne tüntessük fel a kapcsolati és impresszum oldalunkon.

Törekedjünk arra, hogy az elrendezés minél jobban kézre álljon annak, aki használni fogja. A fontosabb információk minden esetben a hajtás (az oldal betöltésekor látható tartalom) fölé kerüljenek ezzel is megkönnyítve a böngésző dolgát.

Összefoglaló

Minél jobban mutassuk be a cégünket a leendő ügyfeleinknek a funkcionalitás szem előtt tartásával. Minél könnyebben átlátható és navigálható a weboldalunk, annál nagyobb eséllyel szállunk szembe a konkurenciánkkal. Legyünk tisztában vele, hogy a látogatók csak akkor vásárolnak nálunk, vagy rendelnek meg egy szolgáltatást, ha megbíznak bennünk és sikerült meggyőznünk őket arról, hogy alkalmasak vagyunk a problémájuk megoldására.

Mennyibe kerül egy céges bemutatkozó weboldal készítés? A weboldal készítés áraimat itt találod.

Back To Top