skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Hogyan növeljük a hírlevélre feliratkozók számát?

Neked is fejtörést okoz, hogy hogyan bírd rá a látogatóidat, hogy feliratkozzanak a hírleveledre? Ha a válasz igen, ez a cikk neked szól! A következő tippek alkalmazásával várhatóan többen fognak feliratkozni a hírleveledre!

#1 Adj friss tartalmakat az üzleti blogodhoz vagy állj elő egy jó ajánlattal

Ha folyamatosan minőségi tartalmakat állítasz elő és megfelelően publikálod őket az üzleti blogodban, akkor ezt használd fel a feliratkozók számának növelésére is. Helyezz el egy linket vagy egy call-to-action szakaszt az egyes bejegyezéseidben. Ez a feliratkozási forma talán az egyik leghatékonyabb, hiszen mindenki jól jár. A feliratkozó minőségi ingyenes anyagokat kap cserébe az e-mail címéért. Ennél a módozatnál, tökéletes megoldás az is, hogy egy prémium vagy bónusz tartalmat adunk a feliratkozásért cserébe.

Tehát összességében, arra lesz szükséged, hogy valami olyat nyújts a felhasználóidnak, amiért cserébe kis árnak tűnik, hogy megadják az e-mail címüket.

#2 Helyezz el a cikkedben vagy az oldaladon egy leadmágnest

Mi az a leadmágnes? A válasz egyszerű, egy form az oldaladon, de mégis több annál. Például egy remek ajánlat, amit akkor tud a látogatónk érvényesíteni, ha feliratkozik a hírlevelünkre. Az alábbi példán egy kitalált leadmagnet-et mutatok meg nektek, ebből egyértelművé válik, hogy pontosan mire is gondoltam.

lead-magnet példa

A példán jól látható, hogy nem egy egyszerű, add meg az email címedet típusú feliratkozásról van szó, hanem a feliratkozó valóban kap is valamit azért cserébe, hogy feliratkozik a hírlevelünkre. A leadmagnet lényege, hogy rövid legyen, tömör és ütős. Ami arra ösztönöz minket, hogy megadjuk az e-mail címünket.

#3 Állítsd kihívás elé a látogatóidat

Készíts online kitölthető tesztet, kérdőívet a látogatóidnak, aminek a végén kérd el az e-mail címüket. A célközönségedtől függ, hogy ez mennyire lehet sikeres, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy általánosságban véve működik. Persze, biztosan lesz olyan, aki azon fog bosszankodni, hogy miért nem kapta meg a teszt eredményét és miért kell megadni az e-mail címét, hogy láthassa, de a végén úgyis meg fogja adni. Itthon számtalan intelligenciatesztet tartalmazó weboldal alkalmazza ezt a metódust, de ez nem jelenti azt, hogy más ágazatokban ne működne.

#4 Tarts Webinárokat

A webinár (online előadás) egy különösen hatékony módja lehet a kapcsolatteremtésnek, ami messze túlmutat az e-mail feliratkozásokon. Itt ugyanis nem egy letölthető tartalomról vagy tesztről van szó, hanem magát a kapcsolattartás lehetőségét adod meg a látogatóknak. Az előadás tartalma lehet akár egy termék vagy szolgáltatás bemutatása. Ilyenkor a téged hallgatók feltehetik a kérdéseiket, ezért még személyesebb, egyedibb lesz az előadás. Az előadásodban a szakmai tartalom mellett elhelyezhetsz különböző linkeket, esetleg megemlíthetsz egyéb szolgáltatásokat is, amik mind hozzájárulhatnak az értékesítéshez és a kapcsolatok bővítéséhez is.

Arra mindenképpen figyelj, hogy hasznos és értékes információkat adj át a hallgatóságodnak.

Mielőtt azon kezdenél gondolkodni, hogy ez biztos vagyonokba kerül.. ha nem teljesen profi (stúdiós) webináriumot akarsz tartani, akkor egy laptop és egy jobb minőségű webkamera az amire szükséged lesz. Az általam javasolt webinar alkalmazás: Join-me

#5 Exit pop-up

Mindenki utálja a felugró, un. pop-up ablakokat, de mi van azokkal, amik csak akkor jelennek meg, ha a látogató el akarja hagyni az oldalunkat? Hát ebben az esetben azt mondhatjuk, hogy nincs vesztenivalónk, próbáljuk ki. Egy exit pop-up, ha betartjuk az előbb felsorolt tanácsokat, szintén hozhat a számunkra értékes e-mail címeket.
A szabályok azok, mint a leadmágnes-nél, a pop-up ne egy sima form legyen, hanem egy ajánlat, hogy érezze a látogató, hogy kapott valamit az e-mail címéért cserébe.

Az egyik legjobb ingyenes pop-up bővítmény wordpress-hez: WordPress PopUpHogyan növeljük a hírlevélre feliratkozók számát?

Remélem, hogy tudtam segíteni abban, hogy hatékonyan növeld a feliratkozóid számát, amennyiben hasznosnak találtad ezt a bejegyzést és a jövőben is szívesen olvasnál hasonlókat, küldj egy like-ot a Facebookon és iratkozz fel a hírlevelemre.

[mc4wp_form id=”1467″]

Back To Top