skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

A legjobb WordPress pluginok (FRISSÍTVE)

Frissítve: 2019.05.28.

Ha megkérdezel WordPress weboldal tulajdonosokat, vagy minket, akik fejlesztenek WordPress alá, biztosan tudunk mondani párat a kedvenc kiegészítőink (WordPress pluginok) közül. Azt fontos előre leszögezni, hogy egy-egy feladat megoldására akár 10-20 alternatíva is létezik és valószínűleg ezek közül legalább 4-5 nagy népszerűségnek örvend.

Kezdőként és a témában járatlanként nehéz eldönteni, hogy a hihetetlen kínálatból melyek azok, amelyeket érdemes telepíteni. Én magam több mint 150 WordPress weboldalt készítettem az elmúlt években, így már számtalan plugint volt szerencsém kipróbálni, annak jó és rossz oldalaival együtt. Ebben a cikkben megpróbáltam összeszedni és kategorizálni az általam használt és ajánlott WordPress pluginokat.

A legjobb caching plugin

A legjobb wordpress caching plugin w3-total-cache

A WordPress oldalak esetében fontos, hogy a tartalom gyorsítótárazásra kerüljön, enélkül ugyanis az oldal lassabban tölt be és ezzel látogatókat és Google pozíciót is veszíthetünk. Az általam ajánlott plugin a W3 Total Cache.

Maga a plugin nem mai darab, de szerencsére folyamatosan fejlesztik. A beállítása közepesen nehéz, de véleményem szerint, egy átlag felhasználó is elboldogul vele. Illetve, ha használjuk az alapbeállításokat és nem merülünk el a beállítási lehetőségek mélységében, már akkor is sokat tettünk a weboldalunk sebességéért.

Link: https://hu.wordpress.org/plugins/w3-total-cache/

A legjobb CSS és JS fájl tömörítő és kombináló plugin

A legjobb wordpress optimalizáló plugin autooptimize

Ugyan részben ez is egy caching plugin, mégis sok esetben indokolt lehet a használata. Szemben a W3 Total Cache pluginnal, rendkívül egyszerű a beállítása és használata. Én mégsem a cache miatt szoktam használni. Rendkívül sok esetben hozott template-el kell dolgoznom, amelyek finoman is szólva nem túl jól optimalizáltak.

Rengeteg különálló CSS és Javascript fájlt tartalmazhatnak. Az Autooptimize ehhez nyújt egy rendkívül hasznos segítséget, ugyanis egyrészt tömöríti a CSS és JS fájlokat, másrészt képes őket kombinálni. Így az oldal gyorsabbá válik, hiszen nem töménytelen apró fájlt kell letölteni, hanem 1 tömörítettet.

Link: https://hu.wordpress.org/plugins/autoptimize/

A legjobb WordPress SEO plugin

A legjobb WordPress SEO plugin yoast-seo

Az általam készített, kezelt vagy csak bütykölt valamennyi weboldalnál telepítem és aktívan használom. Kötelező SEO plugin minden weboldal és webáruház esetén. A plugin készítői világszínvonalú és elismert SEO szakemberek. Ha igazán jó keresőoptimalizálást segítő WordPress plugint kerestek, akkor megtaláltátok. Ez az abszolút favorit!

A plugin telepítése után, a beállítás közepes nehézségű. Valószínűleg egy következő cikkben beszámolok róla részletesen is. Ez a plugin a jelenlegi legjobb SEO plugin WordPress alá.

Link: https://hu.wordpress.org/plugins/wordpress-seo/

A legjobb backup plugin

A legjobb WordPress backup plugin - backupbudy-wordpress-plugin

A BackupBuddy, az első olyan plugin a listámon, amely fizetős. Az ára 80 USD / év. Hogy miért került ide a listámra? A válasz egyszerű: Ez a legjobb backup plugin. Automatikusan lementi a weboldal fájljait és magát az adatbázist is, tehát mindent, ami ahhoz kell, hogy vész esetén a weboldal helyreállítható legyen.

Az adatmentésen kívül a migrálás, azaz a weboldal költöztetése is könnyen megoldható vele, valamint extraként malware keresőt is tartalmaz. Ha ezt használod, nincs többé adatvesztés, ráadásul egy félresikerült weboldal frissítést is könnyű helyrehozni a segítségével.

Link: https://ithemes.com/purchase/backupbuddy/

Updraft plus backup bővítmény

A listára felkerült az Updraft Plus biztonsági mentő megoldása is, amelynek segítségével bármikor tudsz biztonsági mentést készíteni a honlapodról. Ami szerintem egy remek megoldás, hogy beállítható úgy, hogy hetente automatikusan készítsen mentést a Google Drive-ba és törölje a korábbi mentett verziót. Nagyon hasznos, ha saját magunk is rendelkezünk mentéssel és nem csak a tárhely-szolgáltatóban bízunk. Ami negatívum, hogy a beállítása összetett.

Link: https://hu.wordpress.org/plugins/updraftplus/

A legjobb képgaléria plugin

A legjobb WordPress képgaléria plugin - envira-gallery

A legtöbb fejlesztő itt most fel fog hördülni, hogy nem a NextGen Gallery-t ajánlom, de ha valaki annyi galériát csinált már, mint én, akkor tudja, hogy a NextGen nem a barátunk. Rengeteg problémám volt vele, amiket itt most nem fejtenék ki részletesebben.

A galéria modul amit viszont ajánlok, az nem más mint az Envira Gallery. A használata egyszerű, működése stabil és korrektül fejlesztik. Valamint, már az ingyenes változata is elég korrekt tudással rendelkezik. Ha még nem próbáltátok ki, egy próbát mindenképpen megér.

Link: https://hu.wordpress.org/plugins/envira-gallery-lite/

A legjobb testimonial plugin

A legjobb wordpress testimonial plugin - easy-testimonials

Rengeteg jó testimonial plugin létezik WordPress-hez, de számomra az Easy Testimonials vált be a legjobban. Rendkívül jó a kódolási minősége, könnyen átdolgozható és a használata is rendkívül egyszerű.

Létezik belőle fizetős változat is, de már az ingyenes is tudja, amit elvárunk egy ilyen plugintől. Így tényleg csak akkor van értelme megvásárolni, ha valami nagyon extra funkciót szeretnénk.

Link: https://hu.wordpress.org/plugins/easy-testimonials/

A legjobb Google Maps plugin

A legjobb WordPress Google maps plugin - Google-Maps-Builder

Itt is volt szerencsém több tucat plugint kipróbálni, mégis számomra a Google Maps Builder WordPress plugin vált be. A használata egyszerű, rendkívül felhasználóbarát és gyakorlatilag a Google Maps minden lehetőségét, funkcióját kihasználhatjuk a segítségével.

Lehetőséget biztosít a térkép méretezésére, stílusának megváltoztatására és ami számomra egy plusz pont, lehetőség van saját jelölők használatára is. Kötelező, ha térképet akarsz a weboldaladon megjeleníteni.

Link: https://wordpress.org/plugins/google-maps-builder/

A legjobb eseménynaptár plugin

A legjobb wordpress eseménynaptár plugin - event-organizer

Számomra az Event Organiser vált be a legjobban. A legtöbb pluginba túl sok funkciót próbálnak a fejlesztők belezsúfolni, amely a legtöbb esetben szükségtelen és irtózatosan megbonyolítja a használatukat. Az Event Organiser konfigurációja egyszerű és a többi pluginhoz képest szerencsére nincs is túlbonyolítva. Fejlesztői szempontból is remek választás, mert nagyon jól átgondolt a szerkezete és könnyen testre szabható. Ha egy igazán jó WordPress eseménynaptár plugint keresel, akkor megtaláltad, ne keress tovább, nem érdemes!

Ha kuponkódokra, fizetős eseményekre vagy adatexportálásokra van szükségünk, akkor pedig a fizetős verziója is jól teljesít elfogadható áron.

Link: https://wordpress.org/plugins/event-organiser/

A legjobb kapcsolati űrlap plugin

contact form7 plugin

Az egyik favoritom a Contact Form 7 nevű plugin, aminek a segítségével könnyedén létrehozhatunk kapcsolati űrlapokat. Ezeken keresztül a weboldalunk látogatói írhatnak nekünk, vagy akár árajánlatot is kérhetnek. A beállítása közepesen bonyolult, cserébe megbízható.

Link: https://hu.wordpress.org/plugins/contact-form-7/

Ninja Forms bővítmény

A második favoritom a Ninja Forms nevű bővítmény, ami szintén megbízhatóan működik. A segítségével szuper üzenetküldő dobozokat tudunk létrehozni, amelynek segítségével a látogatóink felvehetik velünk a kapcsolatot. A kezelése talán egy kicsivel egyszerűbb, mint a Contact Form 7-é.

Link: https://hu.wordpress.org/plugins/ninja-forms/

Back To Top