skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Hogyan és miért használd a Google Cégemet

A Google Cégem, más néven Google My Business egy olyan ingyenes szolgáltatása a keresőóriásnak, amely az üzlettel, bolttal rendelkező cégek számára nyújt extra megjelenési lehetőséget. Ez már nem csak a Google térképet, hanem a találati listát is magában foglalja, amely extra forgalmat generálhat a céges weboldalának.

Röviden összefoglalva, a Google Cégemben a keresésnél megjelenhet, a nyitvatartási idő, a cím, a telefonszám, az útvonaltervező, fotók és elég sok hasznos információ a szolgáltatásokról és a termékekről. Egyszóval ez napjainkban egy kötelezően használandó lehetőség. Sajnos a cégek a tapasztalataim alapján még mindig nem használják ki hatékonyan a benne rejlő potenciált. Ha céges weboldallal van kiegészítve, akkor ez egy nyerő kombináció.

Egy példa a Google cégem megjelenítésre

Hogyan legyen Google Cégem

Google cégem regisztráció

A regisztrációhoz szükség lesz egy Google fiókra és pár adatra, amelyet meg kell adnunk a cégünkről. A regisztráció megkezdéséhez látogassunk el ide: https://www.google.hu/business/

  • Cég neve, pontos címadatok (irányítószám, város, utca házszám)
  • Telefonszám
  • Weboldalad címe
  • Szolgáltatás kategóriája

Ne lepődjünk meg azon, ha esetleg a vállalkozásunk már létezik a Google rendszerében. Hiszen a Google térképre bárki rögzíthet cégeket. Ha kitöltöttük az adatokat, akkor a véglegesítés gomb megnyomását követően el is készültünk. A Google általában egy postai levéllel véglegesíti a regisztrációt, ami átlagosan 15-20 nap alatt szokott megérkezni a megadott címünkre.

Google Cégem profil beállítása

Az információ fülön találjuk az elsődleges adatokat, amelyek közül töltsünk ki mindent. Itt tudjuk megadni a cégünk alapadatait, bemutatását, szolgáltatási területeit, a nyitvatartását, a weboldal elérhetőségét és még rengeteg információt. Érdemes átgondoltan mindent kitölteni, amit itt találunk. Ezek mind-mind növelik az esélyét annak, hogy a profilunk listázásra kerüljön egy-egy lekérdezésnél.

Érdemes egy-egy jobban sikerült képet is feltenni az üzletünkről, mert a Google ezeket is meg tudja jeleníteni mind a keresésnél, mind pedig a térképes találatok között. Marketing szempontból is nagyon hasznos, hiszen az ügyfeleink könnyebben ráismernek a keresett helyre és „otthonosabban” érkezhetnek meg hozzánk.

A termékek és szolgáltatások listázására is lehetőséget biztosít a rendszer, érdemes ezeket is minél jobban kihasználni. A teljes szolgáltatási kört érdemes felvinni a lehető legrészletesebben. A termékek esetén egy picit még esetlennek érzem a rendszert, de ettől függetlenül bizonyítottan működik. A termékek esetében képet, nevet, kategóriát, árat és leírást tudunk megadni, amely kiegészülhet egy beállított gomb-al is.

Vélemények, üzenetek kezelése

A vélemények menüpontban listázza a rendszer a vállalkozásunk értékeléseit, véleményeit, amelyet a vásárlók osztottak meg a közönséggel. Ez mindenki számára elérhető és látható a nyilvános profilon, így célszerű odafigyeléssel és professzionálisan kezelni őket. Extra adalék, hogy a vélemények törlésére nincs lehetőség, csak nagyon nyomos okkal kérhető a Google-től a törlés.
Az üzenetkezelés, mint szolgáltatás nem olyan régen érkezett a Google cégembe. A lényege, hogy a felhasználók a Google rendszeréből közvetlenül tudnak a vállalkozásoknak üzenetet küldeni. Ezzel meggyorsítva az információáramlást az ügyfelek és a cég között. Általánosan jól használható és érdemes is beállítani.

Ha bármilyen problémát tapasztaltok a Google cégrem regisztráció közben, keressetek meg bizalommal.

Back To Top