skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Hogyan készítsünk tökéletes céges bemutatkozó weboldalt?

Gondolkodtál már rajta, hogy a “rólunk oldaladban” micsoda marketingpotenciál rejlik? Egyrészt: a rólunk oldal általában az egyik leglátogatottabb oldal a weboldaladon. Másrészt: ahogy a marketingben mindennek a vevőről, illetve ezáltal az eladásról kellene szólnia, úgy a rólunk oldalnak is. Azt már korábban megnéztük, hogy miért is érdemes a vállalkozásnak weboldalt indítania.

Most nézzük meg azt, hogy milyen is egy jó céges bemutatkozó weboldal. Weblap készítés közben sokszor tapasztalom, hogy a cégek sok energiát fektetnek a termékek és szolgáltatások kidolgozására, de a saját bemutatkozás valamiért alul értékelt esetleg sablonos marad. A rólunk oldalon sok esetben múlik az, hogy a látogatónkból megrendelő vagy vásárló lesz-e.

Mielőtt elmélyednénk a részletekben, lássuk miért is érdemes egy jó minőségű „Rólunk” oldalt készíteni:

 • Általánosan elmondható, hogy az egyik legnézettebb oldal lesz a weboldalunkon.
 • Az emberek kíváncsiak, hogy milyen cég, vagy személy áll a weboldal mögött, mi a története.
 • A Rólunk oldal célja, hogy elmondja: kik vagyunk, honnan jöttünk és mit keresünk itt.
 • Igen fontos szerepe van a bizalomépítésben és segíti az értékesítést.

rolunk-weblap-keszites-02

A siker bebiztosítva – Mitől működik egy céges weboldal rólunk része?

A bemutatkozó oldal nagyon hatásos vevő-mágnes lehet, ha tartalmazza azokat az információkat, ami a célcsoportod számára fontos. Egy lehetséges receptet megosztanék veletek, hogy szerintem milyen is egy jó „Rólunk” oldal:

 1. Alapadatok megjelenítése (cím, e-mail cím, telefonszám), hogy az olvasó tudja, hogy valós cég vagy magánszemély van a weboldal mögött. Manapság a virtuális világban ez egyre fontosabbá válik.
 2. Érdemes a tulajdonost, vezetést bemutatni, akár fényképpel is. Közelebb hozza a céget az olvasóhoz és ez fogja megkülönböztetni az emberközpontú cégünket és a „lelketlen nagyvállalatot”. A cégünk mottóját is érdemes megfogalmazni. A közösségi médiát is érdemes megjeleníteni, hiszen ez is közelebb hozza az ügyfeleket a vállalkozásunkhoz.
 3. Egy jó rólunk oldalról nem maradhat le a tevékenységi körök bemutatása esetleg a legfontosabb termékek és szolgáltatások megemlítése. Ezzel is átvezethetjük a látogatóinkat a megfelelő aloldalakra.
 4. Mi az erősségünk? Miért érdemes minket választani? Mutassuk be, hogy miben nyújtunk többet vagy egyedülállót a konkurenciához képest. Mit csinálunk jobban? Melyek a legfontosabb mérföldkövek a cég életében? Referenciák bemutatása, illetve a referencia oldalunkra átvezető link.
 5. Garanciális információk (ha van jelentősége) és a legfontosabb partnereket érdemes kiemelni. Hiszen ezáltal is jobb képet nyújtunk a cégünkről a látogatónk részére.
 6. Esettanulmányok, ajánlások ügyfelektől. A „rólunk mondták” szekció nagyon fontos a bizalomépítésben. Valljuk be őszintén, mi is el szoktuk olvasni, hogy egy adott szolgáltatásról, termékről másoknak mi a véleménye.
 7. Végül az oldal végén tedd lehetővé a látogatók számára, hogy csinálhassanak valamit, azaz feliratkozzanak a hírleveledre, vagy ha van letölthető anyagod, akkor azt regisztráció ellenében letölthessék. Erről már írtunk egy részletes cikket, itt találod.

Ha szeretnél egy jó céges weblapot készíttetni, akkor pedig keress minket az elérhetőségeinken bizalommal!

Back To Top