skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Kerülj fel a térképre! Google Cégem regisztráció nem csak weblap tulajdonosoknak

Frissítve: 2019.07.25.

 

Ez a cikk azért született, mert rengetegen ügyfelem keresett meg mostanában azzal, hogy soha vissza nem térő ajánlatot kapott valakitől, aki azt ígéri, hogy évi 30-60.000 Ft-ért cserébe felkerülhet a Google térképére. Nem kívánom véleményezni az évi beszedett díjat (Az egyszeri regisztrációs díjjal még nem volna gondom), inkább tiszta vizet Öntenék a pohárba a Google cégem regisztrációval kapcsolatosan.

Egy kis kitekintés, hogy miért is jó, ha a térképen vagyunk?!

Az internet ma már nélkülözhetetlen része a mindennapi életünknek. Az Interneten keresünk szolgáltatásokat, boltokat és gyakorlatilag mindent, amire szükségünk lehet. Ez ma már nem csak a fiatalabb generációkra igaz!

Tudjuk, hogy a Google nagyon sok eszközt kínál arra, hogy segítse a vállalkozásokat az internetes megjelenésben. Ezek egyike a Google My Business (Google Cégem), ahol minden vállalkozás ingyen regisztrálhat. Itt szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy akinek nincs saját weboldala, annak is érdemes lehet regisztrálnia! Itt pedig arról olvashatsz, hogy miért legyen saját weboldalald!

Tehát alapesetben a potenciális vásárlók ott vannak a világhálón és keresnek. A keresések között sokszor találkozhatunk azzal, hogy a jobb oldalon egy kis térkép is megjelenik, ahol az általunk keresett szolgáltatást, termékeket nyújtó cégeket listázza a kereső a számunkra. (én a példában a hotel szót írtam a keresőbe).

Google cégem találatok példa

Adj lehetőséget arra, hogy Téged is minél egyszerűbben megtaláljanak, kerülj fel a Google térképre!

A Google cégembe, csak ellenőrzött vállalkozások kerülhetnek, a regisztráció után a Google minden esetben levelet küld egy ellenőrzőkóddal a regisztrációban megadott címre. Csak ennek a megadása után listázza az adott vállalkozást, szolgáltatót a térképen.

Google My Business – Google Cégem regisztráció menete

Első lépésként menj fel a Google Cégem oldalára!

Google cégem regisztráció menete 1.

A regisztrációhoz Google fiók szükséges, amelyet a regisztráció közben is létrehozhatsz. Ha már van Google fiókod, akkor a bejelentkezés gombra kattints.

Ha bejelentkeztél, a következő kép fogad, itt adj meg minden adatot a cégedről. Csak valós adatokat használj és lehetőség szerint mobil telefonszámot adj meg. A kategóriánál érdemes elkezdeni begépelni a fő tevékenységet és a Google által automatikusan feljövő találatok közül kiválasztani a legjobban illeszkedő kategóriát.

Google cégem regisztráció menete 2.

Amennyiben bepipáltad a cég adatai alatt található: „Árut szállítok az ügyfeleknek, és helyszíni szolgáltatásokat nyújtok nekik” részt, akkor egy plusz lépésre is szükség lesz, amelyet a következő képen láthatsz,

Google cégem regisztráció menete 3.

Itt megadhatod, hogy melyik városba, régióba szolgáltat a céged, illetve, hogy hol szolgálja ki az ügyfeleket és mekkora földrajzi területen belül lehetsz érdekes a céged, a számukra. Érdemes nem elrugaszkodott adatokat megadni. Amennyiben a cég bejegyzett címén is nyújtasz szolgáltatásokat, akkor pipáld be mindenképpen az oldal alján található jelölőnégyzetet.

Utolsó lépésként ellenőrizd a céged adatait. A cím nagyon fontos, nem tudom eleget hangsúlyozni, mert ide fog érkezni az ellenőrzőkód általában 2-3 héten belül.

Google cégem regisztráció menete 4.

Fontos, hogy amíg nem érkezik meg a visszaigazoló levél, addig semmi esetre se módosítsd a megadott adatokat! A levélben, minden adatot megtalálsz, ami a visszaigazoláshoz szükséges, így azt itt most nem írnám le.

Néhány jó tanács a kitöltéshez

  • Minél több és pontosabb adatot adj meg a vállalkozásodról.
  • Minden mezőbe, csak az oda tartozó adatokat add meg
  • Tartsd naprakészen, főleg a nyitvatartási időt
  • Tölts fel fényképeket is, hogy minél könnyebben megtaláljanak az érdeklődők
  • Ha még nincs weboldalad, akkor keress meg!

Remélem, hogy segíteni tudtam a Google cégem regisztrációban és mindenki számára egyértelművé vált, hogy ez a folyamat nem igényel komolyabb szaktudást. Amennyiben, bármi kérdésetek merülne fel a Google cégem regisztrációval kapcsolatosan, keressetek bátran az elérhetőségeimen és szívesen segítek benne. Ami az évi 30-60.000 Ft-ot illeti, inkább költsétek online marketing tevékenységre, mert lényegesen jobb megtérülés érhető el vele!

Back To Top