skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Hibák amiket kerüljünk honlapunkon

Ahogy kezdenek elterjedni a különböző admin felületekkel ellátott honlapok, egyre többször weblapkészítés után az ügyfeleink is szeretnék szerkeszteni saját weboldalukat. Itt főleg nekik írnék egy-két tanácsot, hogy mi az, amit lehetőség szerint kerüljünk el. Természetesen, ha az alább leírtak bármelyikét már elkövettük, akkor azt lehetőségünk van korrigálni is.

1. Nem derül ki a weboldal/bejegyzés célja és a tartalom sem illeszkedik a címhez

Ez egy viszonylag gyakori hiba, elkészítünk egy bejegyzést, adunk neki egy hangzatos címet, aztán valahol félre siklik a szöveg és már szinte másról írunk. Az adott oldalnak és bejegyzésnek figyeljünk a cím és tartalmi összefüggésére. Ne “csapongjunk” ki, hiszen aki rákeres egy adott témakörre, egészen biztosan nem fogja érdekelni a leveli békák szaporodása, ha egyszer ő a vízi élővilágról szeretne általánosságban olvasni. Fontos meghatároznunk előre, hogy az adott oldalnak vagy bejegyzésnek mi a célja. Értékesíteni? További tájékoztatást nyújtani egy bizonyos szolgáltatásról vagy termékről? Esetleg mindkettő?

Sose feledjük azt az örök érvényű mondást, hogy weblapkészítésnél nem magunknak készítjük az adott oldalt vagy bejegyzést. Az olvasó, ha nem kap releváns tartalmat, 3 másodpercen belül elhagyja az oldalunkat.

2. A dizájn fontosabb a tartalomnál

Láttam már olyan bejegyzést, ahol 30 képre jutott 5 mondat. Valóban szép képek voltak, egy fotós weboldalon szerintem meg is állta volna a helyét, de egy termék bemutatásánál talán egy picit túlzó. Törekedjünk rá, hogy a szöveg és a képek, egyéb dizájn elemek arányosak legyen. Kerüljük a túl sok képet és a túl kevés szöveget egyaránt. Ez keresőoptimalizálás szempontjából sem ideális. Természetesen minden szöveget feldobhatunk egy-két remek fotóval, de sose essünk túlzásokba.

A Google és a többi kereső a szöveges tartalmakat helyezi előtérbe.

Online Marketing Pécs3. Weblapkészítés után nincs friss tartalom

Sok esetben tapasztalom, hogy a honlap elkészültét követően nem kerül fel friss tartalom. Elkészítettük a hírek menüpontot, fel is töltöttünk 3-4 fontos hírt, de azóta gyakorlatilag nincsenek hírek. Miért nincsenek? Egészen biztosan vannak új termékek, esetleg a szolgáltatásainkról is tudunk egy komplettebb képet nyújtani az ügyfeleinknek az eddigi tapasztalataink alapján. A hírek menü több szempontból is fontos, egyrészt az olvasónk látja, hogy a honlap naprakész és folyamatosan dolgoznak vele, tehát a cég él és virul. Másrészt a Google és a többi kereső is ugyanezt látja! Miért fontos ez? Azon túl, hogy több kereshető tartalom lesz a weboldalunkon, ami alapból növeli az oldal látogatottságát, természetesen az ügyfeleink is elégedettebbek lesznek, mivel több információhoz tudnak jutni egy-egy témakörön belül.

Fontos, hogy elkészült honlapunk naprakész legyen!

4. Ne csak a termékekre és szolgáltatásokra összpontosítsunk

Az adott oldal, bejegyzés válaszolja meg a kérdéseket is! Ne csak tényszerű leírás legyen. Ha egy ékszerteknőst szeretnénk reklámozni, akkor ne csak az ékszerteknős tulajdonságait írjuk le, hanem azt is, hogy miért is lesz jó nekünk, ha lesz egy ékszerteknősünk. Tehát próbáljuk meggyőzni a vevőnket, hogy egy ékszerteknőssel az övé a világ. Ez természetesen igaz minden termékre vagy szolgáltatásra. Ha nálunk csináltat fémredőnyt, 10 évig nem kell hozzányúlni, garantálom!

Egy plusz mondat a különböző paraméteres leírások után, de már most borítékolom, hogy ez lesz az első, amit végig is olvasnak. Figyeljünk rá, hogy az adott termékre, szolgáltatásra vonatkozó leírásunkban mondjuk el azt is, hogy miért jó, ha megrendeli vagy megveszi azt. A személyes tapasztalatok megosztása talán még ennél is többet ér.

Remélem, hogy a fenti tanácsok egy kis segítséget nyújtanak azoknak, akik a saját honlapjukat szerkesztik.

Back To Top