skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Elkészült a weboldalam, hol hirdessem, hogy megérje a cégemnek?

Elkészült a weboldalad, de fogalmad sincs hogyan tovább? Hirdetni szeretnél, de azt sem tudod, hogy hol kezdd? Pontosan neked szól ez a cikk, amiben megpróbálok segíteni a tájékozódásban!

A legnehezebb részen már túl vagy, hiszen van egy jól működő weboldalad, amely tartalmaz minden fontos információt a cégedről, szolgáltatásaidról vagy termékeidről. Nézzük, hogy milyen lehetőségek jöhetnek szóba kisebb költségvetéssel rendelkező cégek számára.

Keresőoptimalizálás (SEO)

Igen, hirdetésekről szól a cikk, de mégis a keresőoptimalizálással kezdem a sort. Ez is egy befektetés a céged jövőjébe, amely bizony havi kiadásokkal jár akár a marketing.

Ez a legjobb választás azoknak a cégeknek, ahol nincs nagy konkurencia. Megfelelően optimalizált, folyamatosan adagolt tartalommal a keresőoptimalizálás segítségével hamar a Google első oldalaira kerülhetünk.

Például, ha csak barackos tortákat készítünk, azaz specializálódtunk, akkor ez nekünk egy tökéletes választás lehet.

A keresőoptimalizálás előnye nagyobb a hirdetésekkel szemben ezekben az esetekben. Hosszú távon biztosít forgalmat a weboldalon. Hátrány csak az lehet, ha a Google változtat az algoritmusain és hátrább rangsorolja az oldalunkat. Tehát azért van benne rizikó.

Online marketing tippek cégeknek

Google fizetett hirdetések (Google Ads)

Havi, napi keretet tudunk beállítani, amelynek köszönhetően a költségeink elképesztően jól tervezhetőek. Sokak számára szimpatikus, a feltöltős telefonkártyához hasonló rendszer, azaz feltöltünk egy összeget a számlánkra és csak abból vonhatja a napi keretünknek megfelelő díjat a Google.

Eldönthetjük, hogy az ország mely területén, városában kívánunk hirdetni és melyik napokon. A kulcsszavakat, amelyekre az első oldalon hoz minket a Google szintén mi válogathatjuk össze, ezáltal nagyon jól célozhatóak a hirdetések. A Google számára megadhatjuk, hogy az egyes kulcsszavakra történő kattintás esetén, mi a maximális összeg, amit hajlandóak vagyunk fizetni érte. Ennek köszönhetően a költségeink nem tudnak elszállni. Például, ha valaki barackos tortát keres (mi pedig véletlenül pont azt árulunk és ez az egyik kulcsszavunk) és mi jelenünk meg az első helyen, akkor nyert ügyünk van.

Tapasztalatom, hogy a fizetett hirdetések a keresőoptimalizálással szemben sok esetben jobban teljesítenek. A jól megtervezett kulcsszavaknak hála, konkrét igényekre tudjuk szabni a hirdetéseinket, ami általánosan megrendeléshez, vásárláshoz vezethet. Emellett jól kiszámítható és azonnali eredményeket kínál tervezhető költségek mellett. Hosszú távon a marketing költségeket érdemes betervezni a termékek és szolgáltatások árába.

Közösségi portálok

Érdemes céges fiókot létrehozni a közösségi portálokon, hiszen extra forgalomra tehetsz szert a segítségével. Arra viszont készülj, hogy ez bizony az ingyenességért cserében rengeteg munkába és időbe fog kerülni. Nagyjából hetente-kéthetente érdemes és kell is új bejegyzéseket létrehozni, valamint a partnereket megkérni, hogy kövessenek és osszák meg a tartalmaidat.

Természetesen a közösségi portálok egy részén is van lehetőség hirdetni, de erről a vélemények erősen megoszlanak. Vannak területek ahol jól működik, de nem minden esetben, azonban egy próbát biztosan megéri tenni.

A javasolt portálok: Facebook, Instagram, Twitter és Linkedin

Összefoglalva

Akármelyik megoldást is választod, a legfontosabb az, hogy mérd az eredményeket. Így lehetsz benne biztos, hogy melyik volt az a megoldás, amely a számodra a legjövedelmezőbb volt. Érdemes elkülönítve tesztelni az egyes lehetőségeket. Ha van lehetőséged, akkor tervezz hosszú távra. A marketing költségeidet és az idődet minden esetben próbáld meg az áraidban is érvényesíteni.

Ha a partnert keresel az online marketing kampányodhoz, vagy további segítségre van szükséged, keress bizalommal.

Back To Top