skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

8 érv a reszponzív (mobilbarát) weblap készítés mellett

Fordítottál figyelmet a körülötted lévő emberekre mostanában? Feltűnt, hogy milyen nagy számban ragad az emberek tekintete az okostelefonjaikra és a tabletjeikre akár a buszon, vagy sétálás közben? Ez már nem egy trend többé, hanem az élet része ez a mobil-függőség. A mobil eszközök egyre több területen jelen vannak életünkben. A tabletek és az okostelefonok növekvő száma, a használatuk játékra, alkalmazásokra, közösségi médiára és internetes böngészésre megköveteli, hogy a weboldalak mobil barátok legyenek, hiszen az a cél, hogy az ügyfelek minél könnyebben megtalálják a keresett információt, függetlenül attól milyen eszközt (telefon, tablet, PC) használnak éppen.

Természetesen, mióta a mobil internet használata, lefedettsége és sávszélessége gyakorlatilag teljessé vált, egyre fontosabbá válnak a responsive weboldalak is. Míg régen külön weboldal volt asztali és mobil nézetre, addig ma ez a kettő összeolvadt egy egyetemes mobil-barát nézetre. Az általunk készített weboldalak mindegyike már ezzel a technológiával készül.

Megpróbáltam összeszedni 8 érvet, hogy miért is kell a vállalkozásodnak egy responsive weboldal. Olvasd tovább, hogy betekintést nyerj miért is ez a cégek weboldalának a jövője.

1. Mert a Google ezt javasolja!

Mivel a Google az első-számú keresőmotor a böngészők világában, így okos döntés szeretni azt, amit Ő is szeret. Nemcsak javasolja a Responsive Weboldalakat (RWD), de mobileszközön történő keresésnél a mobilra optimalizált oldalakat favorizálja. SEO (kereső optimalizálás) szempontjából is sokkal jobb egy weboldal, mint külön egy asztalira és egy mobilra.

Ráadásul 80% feletti piaci részesedéssel, ha a Google megszólal, a webtervezők figyelnek. A Google azt jelentette ki, hogy az RWD nemcsak a weboldal készítés iparágának a normája lesz, hanem a mobilon történő keresés jövője is. Erre pedig nekünk weblap készítőknek is figyelnünk kell.

2. A mobilhasználat a csúcson van

Az előrevetített statisztikák szerint 2017-ben csak a mobiltelefon felhasználók száma elérheti a 4,77 milliárdot! Az okostelefonokat használók száma a 2,32 milliárdot! A tabletet használók száma pedig az 1,23 milliárdot is elérheti! Így, szinte biztosra mondhatjuk, hogy lassan annyi mobil eszköz van már a világon, mint ahány ember! A számuk pedig folyamatosan nő, miközben egyre több vásárló nézi a weboldalakat mobil eszközről. Ha azt tapasztalják, hogy a Te weboldalad silány vagy szegényes a mobilfelületen, akkor nagyobb valószínűséggel fogják a konkurencia weboldalát meglátogatni és ott megrendelni a terméket, vagy szolgáltatást.

responsive weboldal készítés

3. A mobiltelefonon történő vásárlás egyenletesen növekszik

Egy jó webáruházban történő vásárlás lebonyolítása egyszerűbb manapság, mint bepattanni az autóba és elmenni az üzletbe. Még sokkal könnyebb, ha ezt otthon a kedvenc foteledben tudod megtenni TV nézés közben.

Az előrevetített statisztikák szerint 2017-ben az internetet használók 46,4%-a fog már online webáruházakban vásárolni és egyre nagyobb számuk teszi ezt mobil eszközökről. Ha egy termék vagy szolgáltatás megtekintése telefonon bonyolult vagy nem jól méretezett, akkor elszalasztod a lehetőséget, hogy az ügyfél nálad vásároljon.

4. A közösségi média növeli a mobil látogatókat

A közösségi médiát használók száma már meghaladta az 55 százalékot mobileszközökön. Így a közösségi média linkek elhelyezése a weboldalon, mint pl. Facebook, Twitter, Google+ vagy a Youtube még több forgalmat eredményezhet és még több megtekintését a weboldaladnak mobil eszközökről.

Ha van közösségi média stratégiád és szeretnéd befolyásolni a megosztott tartalmakat, légy responsive.

5. Responsive oldal javítja a SEO (kereső optimalizáló) helyezést

Mint korábban írtam, a responsive weblap készítés a Google javaslata, hiszen egy ilyen weboldal sokkal jobban teljesít a keresések között, mivel sokkal jobb felhasználói élményt nyújt, mint egy nem mobil-barát weboldal. Nem beszélve arról, hogy a mobil telefonoknak már különválasztott Google kereső algoritmusuk is van.

Hiába magas a weboldalad helyezése egy asztali PC-s keresésben, nem jelenti azt, hogy továbbra is jól fog teljesíteni a telefonon történő keresések között is. Ez még kritikusabbá vált, mivel a mobil keresések már átvették az első helyezést az asztali PC-kel szemben. 

Weblapkészítés Pécs

6. A responsive kivitelezés többféle eszközmérethez is alkalmazkodott

Szeretnéd, ha a weboldalad szuperül nézne ki, mindegy hogy mekkora az eszközöd kijelzőjének a mérete? Akkor a responsive weboldal tervezés az, amire szükséged van. És ne csak a mában gondolkodj, gondolj a holnapra is, amikor majd az okosórák, a Google Glass, vagy bármi más eszköz, ami felbukkan a nagy világban mind szeretne internetet használni és weboldalakat böngészni. A responsive weblaptervezés számukra is ugyanolyan fontos lesz.

7. Egy darab weboldal kezelése egyszerűbb, és a befektetés-visszatérési értéke is magasabb

Nagyon sok szervezet van, akik két külön weboldallal rendelkeznek: 1.) fő weboldallal, és 2.) a mobil-barát oldalukkal. Ez egy bevett szokás volt még a responsive fejlesztések előtt. Ez azt jelentette, hogy különböző verziójú weboldalakat kellett kezelni, és frissíteni.

Viszont, ha egy responsive weboldallal rendelkezel, az alkalmazkodni fog minden egyes eszközre, biztosítani fogja a megfelelő elrendezését a tartalmaknak, ami a legjobban illeszkedik a felhasználói igényekhez. Egy weboldalad lesz, amit kezelni és frissíteni kell, csak egy oldalon kell megváltoztatnod a tartalmat vagy hozzáadni újat, függetlenül attól, hogy milyen eszközön nézik éppen a weboldalad. Ez így kevesebb kiadással jár, és a befektetésed hamarabb megtérül.

Fontos, hogy tervezzük meg a weboldal navigációt!

8. A responsive oldalak jobb felhasználói élményt nyújtanak

Nagyon sok üzleti ok van arra vonatkozóan, hogy miért is kell egy responsive weboldalba beruházni, de mindegyik visszavezethető arra, hogy jobb felhasználói élményt nyújt a célközönségnek. Egy responsive oldalnál nincs több nagyítgatás és kicsinyítés, nincsenek oldalsó scrollozások, nem kell egy egész oldalt úgy nézned, hogy az nem fér bele a mobil képernyőbe.

A jobb felhasználói élmény csökkenti azon egyének számát, akik benéznek egy oldalra, majd a nézhetetlen tartalom miatt egyből távoznak is róla. Gyorsítja a weboldal árának megtérülését és javítja az adott márka megítélését.

Válts Responsive-ra!

Back To Top