skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Miért fontos a weblap, honlap karbantartás?

Sokszor találkozok a munkám során azzal, hogy a weblap tulajdonosa magára hagyja a weboldalt az elkészülte után. Természetesen ebben sok tényező közre játszik, de főleg az időhiány. Azonban, érdemes megfontolnunk, a következő tanácsokat, amelyek a honlap karbantartás témakörét járják körül.

Biztonság

Ez talán a legerősebb ok, hogy miért is érdemes karbantartást kérnünk. Azok a technológiák, amelyekkel dolgozunk, mindig aktuálisan modernnek számítanak, de ahogy telik az idő, ezek gyorsabban avulnak el, mint gondolnánk. Ezzel pedig kockázatnak tesszük ki a weboldalunkat, amennyiben a szükséges biztonsági frissítések nem történnek meg. Ezzel, ha nem is nullára csökkenthető, de legalább minimalizálható a kockázatunk.

Sok esetben a vírusos oldalak helyreállítása szinte lehetetlen feladat, így ebből a szempontból is érdemes előre gondolkodni.

A biztonsági mentések készítése is kiemelten fontos és a weboldalunk hosszú távú üzemeltetéséhez elengedhetetlen. A biztonsági mentés olyankor is jól jöhet, ha egy komolyabb frissítés érkezik a weboldalunkhoz. Így, ha galiba történik, az előző állapot visszaállítása gyerekjáték.

Miért fontos a weblap, honlap karbantartás?

Az információk frissen tartása, saját megítélésünk javítása

A 2 évvel ezelőtt készült weboldalon található árlista, nagy eséllyel már köszönő viszonyban sincs, a jelenlegi díjszabással. Ismerős a probléma? A vevő valószínűleg nem fogja jó hírünket vinni a nagyvilágba, ha ezzel a helyzettel találkozik.

Az elkészített weboldalunkon található tartalmakra érdemes figyelmet fordítani, hogy azok minél aktuálisabbak legyenek. Ez sok bosszúságtól kímélhet meg bennünket és a megítélésünket is javíthatja hosszú távon.

Remek lehetőséget biztosít a cégünk számára, hogy a híreink valóban frissek és egy-egy akciót ilyen módon is meg tudunk támogatni. Nagyobb marketing és reputációs értéke van, mint gondolnánk és rengeteget segíthet a keresőoptimalizálásban is.

Felhasználói élmény, hibák javítása

Jó ötletnek tűnt 1 éve pár YouTube videót beilleszteni a weboldalra, de a feltöltő ezeket azóta ezeket törölte. A weboldalon üres négyzetek, rosszabb esetben más videó jelenik meg, mint amit oda szántunk. Elég illúzió romboló.

Az utóbbi időben a weboldalak sebessége is fontos tényezővé vált a Google és a felhasználók szemében is. Megoldást kínálhat egy karbantartás, hiszen az évek során számos apró trükk látott napvilágot, amelyek ezen a téren segítséget nyújthatnak.

Összefoglalva kijelenthető, hogy a honlap karbantartás elengedhetetlen. Főleg, ha hosszú távon gondolkodunk és az online világban is megfelelő jelenlétet szeretnénk biztosítani cégünk számára. Ez az a költség, amely garantáltan megtérül és komoly terhet vehet le a vállunkról.

Amennyiben weboldalad karbantartásához keresel partnert, keress bizalommal.

Back To Top