skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Céges weboldal készítés, mire érdemes figyelni?

A céges weboldal készítés egy igen érdekes terület, hiszen más-más szempontok érvényesülnek a különböző cégméretek és szolgáltatási területek esetén. Ezért is fontos hangsúlyozni, hogy nem feltétlenül érdemes kis cégként a legnagyobbak megoldásait átemelni és általános igazságként elfogadni. A következőkben a kisebb cégekkel szeretnék általános igazságokat megosztani, hogy mire figyeljenek ha weboldalt készíttetnek.

A felhasználó számít igazán!

Természetesen kiemelt szempont, hogy az oldalt nem magadnak készíted, hanem a felhasználóidnak, ügyfeleidnek. A holnap tartalmi elemeinek, az ő igényeiken kell alapulni és azokat kiszolgálnia. Fontos, hogy ismerd ezeket az igényeket, hiszen akkor lehet a lehető legjobban hozzá alakítani a céges weboldalad. Saját tapasztalatom, hogy minél jobban előtérbe állítjuk az ügyfél igényeket, annál komolyabb megrendelés és bevétel növekedés érhető el a honlap segítségével.

A felhasználókat nem a háttérbe tett csodaszép rét képe fogja érdekelni, hanem a tartalom! Természetesen fontos, hogy a tartalmat minél emészthetőbb, ízlésesebb formában kínáljuk, de ettől még a honlapon a tartalomnak kell lennie a legfontosabbnak. (ez keresőoptimalizálás szempontjából is a legnagyobb érték)Termékek és szolgáltatások a weboldal fókuszában

Kapcsolat információk mindenhol

Szeretnéd, hogy felhívjanak vagy írjanak neked az ügyfeleid? Fontos, hogy a weboldal segítségével, több interakciót tudj kezdeményezni az ügyfeleiddel? Akkor a legfontosabb elem a kis céges weboldal esetében nem más, mint a kapcsolat oldal! Gyakorlatilag, még nem találkoztam olyan ügyféllel, aki ne akarta volna, hogy felhívják, vagy írjanak neki, hiszen később ebből lesz a megrendelés vagy vásárlás.

Érdemes a kapcsolat adatokat minél több helyen feltüntetni, hogy az érdeklődök, mindenféle erőfeszítés nélkül képesek legyenek megtalálni. Akár a weboldal láblécében, vagy a fejlécben is feltüntethetőek a kapcsolatfelvételhez szükséges adatokat. Fontos, hogy jól látható és könnyen észrevehető legyen (nagyobb betűméret, eltérő szín).

Termékek és szolgáltatások a weboldal fókuszában

Az érdeklődőknek fontos, hogy megtudják mivel is foglalkozik a céged! Neked pedig fontos, hogy minél jobban bemutasd nekik, hiszen így lesznek extra megrendeléseid. A szolgáltatások és termékek bemutatása nagyon fontos, érdemes időt szakítani rá és minél jobban kidolgozni ezt a területet.

Használj képeket! Lehetőség szerint ne csak szöveges elemek legyenek ezeken az oldalakon, hanem használjunk ízléses képeket is. Sokszor tapasztalható, hogy a képek adott esetben jobban el tudják adni a terméket vagy szolgáltatást, mint a puszta tények. A legjobb hatásfokot akkor érhetjük el, ha a képi és szöveges elemeket harmonikus arányban vegyítjük.

Hitelesség!!! Nagyon fontos, hogy az információk és képek hitelesek legyenek. Rendkívül ártalmas lehet, ha egy nem megfelelő szöveg vagy képi tartalom kerül fel erre az oldalra, amiről ordít, hogy biztosan nem igaz az információ. Törekedjünk rá, hogy az információk a valóságot tükrözzék.

Ezeken az oldalakon jó, ha minél többször megjelenik a cégneved. A nagy cégek nevét mindenki ismeri, de a kis cégeknek ez fontos lépés lehet a márkaépítésben. Márpedig, ha az emberek megjegyzik a céged nevét, akkor később valószínűleg ismét nálad fognak vásárolni, vagy rendelik meg a szolgáltatásodat. És ami nagyon fontos, ajánlják az ismerőseiknek.

Fontos, hogy tervezzük meg a weboldal navigációt!Átlátható navigáció

A menüt szintén érdemes a felhasználói igényekhez alakítani. Fontos, hogy a felhasználói élmény minél magasabb legyen, azaz megfelelően tudjon a felhasználó a céges weboldalunkon tájékozódni és megkapjon minden számára fontos információt.

A navigációs menüről itt bővebben is olvashatsz.

Tehát összességében az a javaslatom hogy kis céges weblap készítésnél törekedjünk a felhasználói igények minél magasabb szintű kiszolgálására. Egy kis cég, jobban ismerheti az ügyfelei igényeit, mint egy nemzetközi gigász (rugalmasság tekintetében is legyőzhetőek). Használjuk ki és fordítsuk ezt a saját előnyünkre! Kicsi a bors, de erős!

Egy biztos, a felhasználóink meghálálják a weboldal tartalmára fordított időt!

Egy korábbi áttekintő cikket a témáról itt tudtok elolvasni. Itt pedig ajánlatot tudsz kérni weboldal készítésre.

Back To Top