skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Miért jó az egyedi céges weboldal készítés? Megéri?

Egyedi céges weboldal készítés

Weboldal készítéskor sokszor felmerülhet bennünk a kérdés, hogy miért éri meg egyedi weboldalt készíttetni, ha sablonokat is használhatunk. Érdemes tudni, hogy szinte minden esetben jobban jártok az egyedi weblap készítéssel. Nézzük, milyen előnyökkel járnak ezek a honlapok, a sablonos társaikhoz képest:

Jobb felhasználói élmény

A felhasználói élmény, nagyon fontos faktor egy weboldal esetében. Az egyedi weboldalakat lényegesen jobban a céghez, illetve a cég által képviselt értékekhez lehet igazítani. Ennek köszönhetően a látogatók egy esztétikus, jól felépített és egyszerűen navigálható weboldalra érkeznek meg, amely egyben tükrözi a cég arculatát.

Nagyon fontos a felhasználói élmény szempontjából, hogy a weboldalon található űrlapok, ajánlatkérő formanyomtatványok és egyéb elemek is megfelelően legyenek kialakítva. Érdemes ezeknél is a minél jobb kezelhetőségre törekedni.

A funkciókat mindig úgy válasszuk meg, hogy azok mind az ügyfeleink, mind a saját érdekeinket egyaránt szolgálják. Néha a kevesebb az több elv ezekben az esetekben is működik.

Miért jó az egyedi céges weboldal készítés? Megéri?

Arculattervezés és logó

Nagyon sokszor fordul elő, főleg a kisebb cégeknél, hogy nem rendelkeznek egységes arculattal, de sok esetben még logóval sem. Ilyenkor általában a weboldal készítője szokott ebben segítséget nyújtani. Az egységes a cégünkhöz illeszkedő arculat nagyon fontos még a legkisebb cégek számára is. Ez az amivel ki tudunk tünni a tömegből és ez az amire a megrendelőink emlékezni fognak.

Egy minőségi logó és egy jól kialakított arculat minden esetben azt tükrözi vissza a megrendelőink felé, hogy vállalkozásunk rendezett és megbízható.

Reszponzívitás és egyedi funkciók kialakítása

Az egyedi weboldalak esetében sem kell lemondanunk a reszponzivitásról, azaz a mobilbarát kialakításról. Ez ma már esszenciális. A felhasználói szokások erősen megváltoztak az elmúlt 8 évben. Ma már az internetezők nagyobb része használja az okostelefonját böngészéshez és valószínűleg ez a szám csak növekedni fog a jövőben. Ma a weboldalaknak ugyanolyan jól kell működniük a mobilon, mint az asztali számítógépeken.

A sablonokkal szemben az egyedi weboldalak a megrendelő igényei alapján készülnek. Ez azt jelenti, hogy ha szükséges egy egyedi űrlap, vagy egyéb funkció, akkor leprogramozásra kerül. (Pl. megrendelő űrlapok, ajánlatkérést segítő űrlapok, időpontfoglalás, stb.)

A reszponzív kialakítás és a jól elkészített űrlapok egyaránt fontos részét képezik a keresőoptimalizálásnak is.

Miért jó az egyedi céges weboldal készítés?

Keresőoptimalizálás (SEO)

Nem elég, ha elkészítjük a weboldalt, gondolni kell arra is, hogy miként szerzünk látogatókat. Erre nagyon sok lehetőség közül válogathatunk, de én csak a két legfontosabbat említem meg. Ezek pedig az organikus, azaz a keresőből (Pl. Google, Bing) érkező látogatók és a fizetett hirdetések. Mindkettő nagyon fontos a vállalkozás szempontjából, helye van az üzletmenetünkben.

Az organikus az, amit javítani tudunk egy jól optimalizált, a Google irányelveinek megfelelő weboldallal. Ettől függetlenül én mindig javasolni szoktam, hogy bizony hirdetni is érdemes. Nyílván, minél jobb helyezést ér el a weboldalunk a találati listán, annál kevesebb összeget kell elköltenünk a fizetett hirdetésekre, de ne feledjük az első 4 pozícióban mindig hirdetés jelenik meg.

A weboldal készítők a Google egyre okosabb, hamarosan már mesterséges intelligenciát alkalmazó algoritmusai és folyamatosan frissülő keresési metódusai miatt – amelyek egyre rosszabbul dokumentáltak – komoly hátrányban vannak. Ma már a keresőoptimalizálás szervers részét kell hogy képezze a minőségi tartalom előállítása és megfelelő „tálalása”. A minőségi tartalom nélkül ma már nehéz jó eredményeket elérni.

Összefoglalva az egyedi weboldal készítés

Az egyedi weboldal készítésnek számos előnye van, kezdve a jobb felhasználói élménnyel, illetve a cégünk arculatához igazodó weboldallal. Nem szabad megfeledkezni a cégünk igényei alapján készült funkciók lehetőségéről, valamint a reszponzív kialakításról. Véleményem szerint, ha céges honlapot készíttetünk, akkor érdemes erőforrást szánni, egy egyedi weboldal elkészíttetésére.

Amennyiben szükséged van egy jól kialakított egyedi weboldalra, akkor keress meg bizalommal.

Back To Top