skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Weblapkészítés után hirdetés a Google AdWords segítségével

A szolgáltatást minden Ügyfelem számára javasolni szoktam weblapkészítés után. A frissen induló weboldalak esetében ez komoly előnyt jelenthet, ráadásul a szolgáltatások, termékek értékesítése, azonnal megkezdődhet.

Mi az a Google AdWords?

Az AdWords nem más, mint a Google által üzemeltetett kattintás alapú online hirdetési rendszer, amelynek segítségével lehetőségünk van arra, hogy az általunk kiválasztott kulcsszavakra az első helyen jelenjünk meg a Google keresőjében. Fontos tudnunk, hogy nem a megjelenések után kell fizetnünk, hanem a hirdetésre kattintók után.

Az AdWords az egyike azon keresőmarketing szolgáltatásoknak, ahol az eredmények, azonnal a kampány aktiválását követően tapasztalhatóak!

Természetesen a kép nem ennyire fekete, vagy fehér. Hiszen a Google nagyrészt ebből a tevékenységi körből él. A rendszer úgy működik, hogy meghatározhatunk kulcsszavakat, amelyek igazodnak a tevékenységünkhöz, szolgáltatásunkhoz, vagy termékünkhöz. Ezekre a kulcsszavakra licitálunk, megadjuk, hogy mennyit vagyunk hajlandóak fizetni, ha valaki rákattint a hirdetésünkre. Azonban a versenytársaink is licitálnak, tehát az első helyezésekért ádáz harc dúl, aminek csak anyagi keretünk szab határt.

Az Adwords rendszere képes a Geolokációra

A licit díja a népszerű kulcsszavak esetén akár 1000Ft is lehet kattintásonként. Ebben az esetben jöhet jól, hogy az Adwords rendszere képes a Geolokációra, azaz megadhatjuk neki, hogy mi csak Baranyában akarunk hirdetni, vagy akár város szinten Pécsett. Időben is meghatározhatjuk, hogy mikor fussanak a hirdetéseink. Például, hétfőtől-péntekig reggel 8 órától 16 óráig. A fenti tényezők mind-mind befolyásolják a kattintási költségeinket.

Fontos tudnunk, hogy a rendszerben beállíthatunk napi limitet, így nem kell azon aggódnunk, hogy esetleg túl sok kattintás érkezett a nap folyamán és kiüríti a bankszámlánkat.

Miért az AdWords?

Első indoknak azt mondhatnám, hogy Ön csak akkor fizet, ha egy felhasználó, aki az Ön által megadott kulcsszóra keresett rá a Google-ban, rákattint az Ön hirdetésére. Tehát az eredményért fizetünk és nem a megjelenésért. Van egy sokkal nyomósabb érv is, a globális keresések piacán a Google részesedése több mint 67 százalék. (forrás: https://www.netmarketshare.com/search-engine-market-share.aspx?qprid=4&qpcustomd=0)a globális keresések piacán a Google részesedése több mint 67 százalék

Ez azt jelenti, hogy minden 100 vásárlóból, vagy szolgáltatást kereső vevőből 67 biztosan a Google keresőjén keresztül érhető el. Ráadásul, a hirdetés csak azoknak fog megjelenni, akik az adott kulcsszavakra keresnek rá. Ebből következik az AdWords legnagyobb előnye, a hirdetés alapvetően csak azoknak jelenik meg, akik egyben potenciális vásárlók is.

Mennyibe kerül a Google AdWords hirdetés?

Ahogy előzőleg már említettük, lehetőség van napi költségkeret beállítására. Ezt a költségkeretet a Google rendszere tapasztalataink alapján +-10% differenciával be is tartja. A hirdetési kampányokat bármikor leállíthatjuk, szüneteltethetjük vagy újraindíthatjuk. A rendszer rendkívül rugalmas a költségek kezelésének tekintetében. A következőkben egy példát mondanék a helyes költségkeret megválasztására.

Ha egy napon 100 kattintást szeretnénk elérni (azaz 100 potenciális vásárló keresi fel a weboldalunkat) és a kulcsszavunk licit díja 20 Ft, akkor ebben az esetben a helyes napi költségkeretünk 100 x 20 Ft, azaz 2000 Ft. Természetesen akár ennél kisebb összegből is elkezdhetünk hirdetni, de nagyjából úgy számoljunk, hogy 1000 Ft az az alsó határ, ami biztosan eredményre vezet. (Természetesen vannak olyan kulcsszavak, ahol a hatalmas verseny miatt ezek az összegek jelentéktelennek számítanak.)

AdWords kattintás alapú online hirdetési rendszer

Tudnivalók a hirdetés szövegével kapcsolatosan

A Google AdWords rendszerében talán itt van a legnagyobb kötöttség. A hirdetések szövegének hossza limitált. A következő szabályok vonatkoznak rá:

  • Hirdetés címe: maximum 25 karakter szóközökkel együtt
  • Hirdetés első sora: maximum 35 karakter szóközökkel együtt
  • Hirdetés második sora: maximum 35 karakter szóközökkel együtt

15.000 Ft-os kupon az új Ügyfelek részére

A jelenlegi akció keretében, minden új Ügyfél számára egy minimum 6 000 Ft-os hirdetési összeg befizetését követően biztosítok egy 15 000 Ft-os kupont, így minimum 21 000 Ft-ot tud hirdetésre költeni. Amennyiben felkeltettem az érdeklődését itt tudja felvenni velem a kapcsolatot.

Back To Top