skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Tartalom optimalizálás az alapoktól

Weblapkészítés során a tartalmat azért készítjük, mert valamilyen célt szeretnénk elérni a segítségével. Több látogató az oldalon, potenciális ügyfelek szerzése, termékek és szolgáltatások értékesítése. De vajon elég a jó tartalom? Szükséges az optimalizáció is? Nem és igen! A következő 8 pontot tartalmazó listát alkalmazva növelheted a weboldalad keresési eredményeit. Semmi más nem kell hozzá, csak egy kis odafigyelés!

A weboldal felépítése

Tekinthetjük az optimalizálás első lépésének, hiszen a logikus oldalszerkezet és hivatkozási rendszer nagyon fontos. Gondoljuk csak el, ha egy könyvtárban véletlenszerűen lennének a polcokon a könyvek.. megtalálnánk amit keresünk? Honlapkészítés során kiemelten ügyeljünk arra, hogy a weboldal könnyen navigálható, átlátható legyen.

Title

Az itt elhelyezett cím a böngésző címsorában fog megjelenni, ráadásul a Google találati listájában is ez a szöveg fog megjelenni kattintható címként. Ez a legfontosabb szövegünk, hiszen ezt fogja először elolvasni a felhasználó. A legjobb cím rövid, tömör és igazodik a tartalomhoz.

Meta description

SEO szempontból kisebb jelentőséggel bír, de a felhasználó döntését nagyban befolyásolja. A Google találati listáján közvetlenül a title tag alatt fog megjelenni. A felhasználó ezzel a szöveggel találkozik másodszor amikor meghozza a döntését, hogy ránk kattint-e vagy sem. Érdemes ezzel a szöveggel több próbát is végrehajtani, hogy megtaláljuk a legjobbat. A maximális hossza 156 karakter.

title tag és meta tag
Title tag és meta description tag

Címsorok H1-H6

A legnehezebb feladat, hogy a címsor rövid maradjon és mégis tartalmazzon minden olyan kulcsszót vagy kifejezést, amire az oldalunkat optimalizálni szeretnénk. Fontos és ne feledjük, hogy a címsorok képezik a tartalmunkon belüli hierarchiát is! A H tagok számával a jelentőségük csökken, így a legfontosabb a H1 (egy oldalon lehetőség szerint csak egy darab használható), H2 .. H6 (H2-H6 tetszőleges számú lehet).

Tartalom

Honlap optimalizálásunk során a legtöbb időt erre kell fordítanunk. Jó tartalmat nehéz írni, de törekedjünk rá, hogy az írásunk átlátható és közérthető maradjon. A tartalmat mindig a felhasználónak készítsük és ügyeljünk rá, hogy a kulcsszavak aránya 1-3% között mozogjon. Nincs titkos módszer vagy formula, mindenkinek saját magának kell kitapasztalnia.

Képi elemek optimalizálása

A keresők, a képi elemeket nem tudják feldolgozni, ezért a képi elemek optimalizálását már a megfelelő fájlnévnél elkezdjük. Lehetőség szerint a fájl nevében szerepeljen kulcsszavunk. A képi elemeknél lehetőség van megadni egy úgynevezett alt tag-ot. Az itt elhelyezett szöveg fogja a képet helyettesíteni a keresők és a szövegfelolvasót használóknak.

Belső linkek

Lehetőség szerint mindig használjunk belső linkeket, ha már van olyan tartalmunk, ami a most megírthoz igazodik. Ezek a linkek hasznosak a felhasználóknak, hiszen bizonyos témakörökről, termékekről van lehetőségük bővebben is olvasni és hasznos a készítőnek is, mert javítani fog az oldalon eltöltött időn.

Közösségi média és megosztás

Alapvető és nagyon fontos, hogy ha megírtunk egy jó tartalmat, akkor azt minél több felületen osszuk is meg. Helyezzünk a tartalom végére megosztást segítő elemeket (like, share, tweet). Ha valakinek tetszett az írásunk egészen biztosan meg is fogja azt osztani.

Ezeknek a szabályoknak a betartásával sokat javíthatunk szövegeink tartalmán, hierarchiáján és a keresőoptimalizálás terén egyaránt. A média fájlok esetében is érdemes betartani, hogy mindig szerepeltessük az alt tagot, hiszen ez is biztosít számunkra egy kis előnyt. Az előző cikkben szó volt, hogy milyen hibákat kerüljünk el weblapkészítéskor. A két cikk információit együtt használva, még hatékonyabbak lehetünk.

Back To Top