skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Jó tárhely, több látogató, jobb Google helyezés?

A keresőoptimalizálás területén rengeteg cikk jelenik meg magáról a weboldal optimalizálásáról, de csak nagyon keveset lehet arról olvasni, hogy a tárhely hogy és miért befolyásolja a weboldalunk látogatottságát és a keresőoptimalizálást. Pedig ez is egy fontos eleme a jobb látogatottsági statisztikák elérésének.

Egy weboldalhoz, honlaphoz alapvetően a következők szükségesek:

1, Domain név (webcím, pl.:www.kulcsszó.hu – Itt találsz egy cikket, arról, hogyan válasszunk jó domain nevet.)
2, Tárhely
3, Honlap (programozott forráskódok halmaza. A honlapkészítés menetéről itt olvashatsz bővebben)

Mi az a tárhely?

A tárhely nem más, mint egy számítógépen (szerveren) létrehozott és egyégnyi méretre elkerített lemezterület, amelyre feltölthetjük  weboldalunkat. A tárhely szolgáltató web-szerverén a weboldal futtatásához szükséges minden kiegészítés működik. Erre az elkülönített területre kerülnek a fájljaink és képeink, amelyek a weboldalhoz szükségesek.

Jó tárhely, több látogató, jobb Google helyezés?

Ingyenesség?

Sok ügyfél keres meg azzal kapcsolatosan, hogy ingyenes tárhely szolgáltatónál van a weboldala és csináljunk vele valamit, mert lassú és sokszor nem megfelelően tölt be a weboldal. Hát, gondoljuk csak végig, mi van ingyen a mai világban?

A legtöbb ingyenes szolgáltató, reklámokat jelenít meg az oldalunk felett vagy alatt. Ezekre nincs ráhatásunk, bármi megjelenhet ott. Valamint a tapasztalataink alapján, ha egy kicsit nagyobb forgalomra teszünk szert, korlátozhatják az oldalunk elérését, arra hivatkozva, hogy zavarjuk a többi felhasználót. Olyan esetről is hallottunk, amikor egyik napról a másikra egyszerűen megszűnt a szolgáltató.

A tárhely és a keresőoptimalizálás

Ha már rendelkezünk egy jó domain névvel és megfelelő honlappal, akkor fontos, hogy tárhelyet is jól válasszunk. Hogy miért is fontos ez? A Google értékelő algoritmusának fejlődésével ez is rangsorolási szemponttá vált. Elsősorban a sebesség és a megbízhatóság az amit jelenleg értékelnek.

MegbízhatóságOlcsó és biztonságos webtárhely

Roppant egyszerű elvről van szó, figyelemmel kísérik, hogy a tárhely, milyen gyakran válik elérhetetlenné a látogatók számára. Itt főleg azok a szolgáltatók buknak el, akiknél a szolgáltatás 2 napig működik, utána 2 napig áll. Tehát nem arról van szó, hogy ha egy karbantartás miatt, heti 1 órára éjszaka leállítják a szolgáltatást, hanem napokig-hetekig tartó rendszeres kimaradások esetén kap negatív értékelést a weboldalunk.

Adatbázis futtatási lehetőség

A statikus honlapok ideje már lejárt. Manapság a dinamikus, esetleg tartalomkezelő rendszerrel kiegészített weboldalak korát éljük, ahol a tartalom folyamatosan bővül a weboldalakon. Ehhez szükséges, hogy tárhely is támogassa ezt, valamint megfelelő felületet biztosítson az adatbázis műveletek elvégzésére is.

Sebesség

A tárhely sebesség kérdése sosem egyszerű, mert egy grandiózus méretű weboldal kiszolgálása és egy 4-5 oldalból álló weboldal kiszolgálása között mindig lesz sebesség különbség. A weboldalunkat a Google PageSpeed Insights teszterével mi magunk is megnézhetjük. A sebesség egy komoly szempont, hiszen nagyban befolyásolja a felhasználói élményt. Az okostelefonoknál pedig még komolyabb jelentősége van.

Összefoglalva, a keresőoptimalizálás terén a gyakori leállások és a gyalázatosan lassú betöltődési idő, amik leginkább hatással vannak a helyezéseinkre. Manapság már egészen kedvező áron juthatunk minőségi tárhelyhez (havi kb. 450-600 Ft), ezért javasolt, az ingyenes szolgáltatások kerülése.

Mennyibe kerül egy jó web tárhely? A mi árainkat itt találod.

Back To Top