skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Hogyan kezeljem a weblapom: Bejegyzés létrehozása WordPress-ben

Új cikksorozatot indítottam „Hogyan kezeljem a weblapom” címmel. Célom, hogy segítséget nyújtsak az ügyfeleim és mindenki más részére, akik WordPress és WooCommerce alapú weboldalal vagy webáruházzal rendelkeznek. A cikksorozatban hétről-hétre új cikkek fognak megjelenni.

A mostani cikkben a WordPress bejegyzések, blog bejegyzések létrehozásáról olvashattok információkat.

WordPress bejegyzések, blog bejegyzések létrehozása

A WordPress admin felületén a menürendszer hagyományosan a baloldalon helyezkedik el. Itt válasszuk ki a Bejegyzés -> új hozzáadása menüt.

Cikk szerkesztő felület

A bejegyzésnek címet kell adni (Első bejegyzésünk), majd a szerkesztőmezőben a tartalmát kell létrehozni. A bejegyzésnél (a cím alatt) megjelenik a közvetlen link, amely segítségével a későbbiekben akár hivatkozást is létre tudunk hozni, ami az adott bejegyzésre fog mutatni. Ezt a linket akár meg is oszthatjuk a Facebook-on vagy más közösségi portálon.

Szintén ezen a szerkesztőfelületen található a formázási eszköztár, amelyen a szövegszerkesztőkből már jól ismert eszközök találhatóak. Az egyes eszközökre mozgatva megjelennek ezek nevei és funkciói.

médiatár működése

A média hozzáadása gomb segítségével képet illeszthetünk be a cikkünkbe. Ekkor megnyílik egy ablak, ahol a már feltöltött képeket találjuk, vagy lehetőségünk van új képet feltölteni a weboldalunk médiatárába. A képek esetében a képet kijelölve a kép szerkesztése ikonra klikkelve tudjuk szerkeszteni a képet (például: méret, igazítás, képaláírás).

Kategóriák és címkék létrehozása

A bejegyzéseinket lehetőségünk van kategóriákba csoportosítani, valamint az egyes bejegyzéseinkhez címkéket rendelhetünk, amelyek segítik olvasóinkat, hogy az érdeklődési körüknek megfelelő cikkek között böngészhessenek. Ezeket az eszközöket érdemes használni! Én a példámban a WordPress hírek kategóriát használtam és a WordPress címkével láttam el a cikket.

Lehetőség van bizonyos sablonok esetében arra, hogy beállítsunk úgynevezett kiemelt képet. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a blog oldalunkon, nem csak a bejegyzésünk címe, hanem egy kiválasztott kép is megjelenik, kattintásra ösztönözve az olvasóinkat. Kiemelt képet, a kiemelt kép beállítása linkre kattintva tudunk létrehozni, amely után az előzőekből már megismert médiatár nyílik meg, ahol kiválaszthatjuk vagy feltölthetjük a kívánt képet. Képeket találhattok a számtalan ingyenes forrás egyikében.

Bejegyzés közzététel blokk

Ha ezzel megvagyunk, akkor a jobb felső sarokban található a közzététel blokkunk, ahol beállíthatjuk a következőket:

  • Állapot: vázlat vagy függőben lévő
  • Nyilvánosság: Nyilvános, Nyilvános és legyen folyamatosan a kezdőoldalon, jelszóval védett és magán
  • Közzétenni: Azonnal, vagy lehetőségünk van beállítani egy dátumot, hogy mikor tegye közzé automatikusan a rendszer.

Ha rákattintunk a Közzététel/Frissítés gombra, akkor már készen is vagyunk az első bejegyzésünkkel!

 

Back To Top