skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

6 online eszköz a vállalkozásod fejlesztéséhez

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján összeszedtem 6 online eszközt, amelyet érdemes használnunk a vállalkozásunk fejlesztése érdekében. Ezekkel az alkalmazásokkal/eszközökkel rengeteg időt spórolhatunk meg és segítik a munkavégzést, cégünk irányítását.

1. Google Docs, Gmail, GDrive – azaz, a G Suite

g-suiteKezdjük a sort az egyik legismertebb szolgáltatással a Google-től. A Google Docs egy kiválóan használható irodai csomag, amelyben van szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentációs szoftver és rajzprogram is. Mindez a böngészőben használható, a fájlokat pedig online tárolhatjuk, így bármilyen gépen elérhetjük azokat, anélkül, hogy magunkkal vinnénk őket. Az alkalmazások megnyitják a Microsoft Office formátumait is, beleértve a docx és xlsx formátumokat is. A szolgáltatás ezen felül csoportmunkára is kiválóan alkalmas, dokumentumainkat megoszthatjuk másokkal, és akár közösen is dolgozhatunk rajtuk egy időben.

A Gmailt valószínűleg nem kell bemutatnom senkinek, hiszen már régóta az egyik legmegbízhatóbb levelezési rendszer. A Gmail számtalan kényelmi funkciót tartalmaz és szinte minden eszközről elérhető. A Gmail fiókunk segítségével, online naptárat, címjegyzéket, hírolvasót, fotótárat is használhatunk. Mindezen szolgáltatásokat kényelmesen elérhetjük, miután bejelentkeztünk a fiókunkba.

A GDrive egy nagyon hasznos online tárhely, ahova feltölthetjük fájljainkat és megosztásokat hozhatunk létre, ahova lehetősége van a tagoknak feltölteni az általuk készített dokumentumokat, fájlokat. Ma már el sem képzelhető egy jó csapatmunka egy felhő alapú közös tárterület nélkül.

evernote2. Evernote – jegyzeteljünk online!

Ha online szeretnénk jegyzeteket, tennivaló listákat készíteni és tárolni, hogy azokat bárhol, bármikor elérhessük akár egy böngészőből is, az Evernote a megoldás a számunkra. Az szolgáltatás ingyenes változatában ugyan korlátozott a tárhely mérete, de a többségnek bőségesen elegendő lesz.

A szolgáltatást nagyon kényelmesen használhatjuk a webes felületről is – így bárhol vagyunk, elég egy böngésző hozzá-, de az otthoni gépünkön vagy a mobilunkon is használhatjuk a letölthető kliens segítségével. Ha használod, garantáltan nem fogsz elfelejteni semmit!

3. Dropbox – fájlmegosztás könnyen

A Dropbox egy a GDrive-hoz hasonló megoldás. E remek szolgáltatás rendkívül kényelmessé teszi a fájlok online tárolását, illetve megosztását. A folyamatos szinkronizáláshoz van letölthető kliense is (Windowsra, OS X-re, mobil rendszerekre), de enélkül is kényelmesen használhatjuk a böngészőben elérhető felületen keresztül. Alapból 2 GB tárhelyet kapunk hozzá, de ezt ingyen is növelhetjük további gigabájtokkal. dropboxA feltöltött fájlok megosztása is rendkívül könnyen megy: két kattintással kérhetünk közvetlen linket az adott fájlhoz, így azt már küldhetjük is azoknak, akiknek szántuk. Nagy fájlok megosztására is praktikus lehet.

4. Trello – feladatszervezés újragondolva

A Trello egy ingyenes, rugalmas és látványos eszköz, hogy megszervezz bármit bárkivel. Felejtsd el a hosszas e-mailezéseket, idejét múlt táblázatokat, már-nem-annyira-ragadós jegyzeteket és ósdi szoftvereket projektjeid menedzselése során. A Trellóval minden információt azonnal áttekinthetsz projektedről. A Trello nem más, mint egy feladatszervező program. Az általam használtak közül, talán a legegyszerűbb és legáttekinthetőbbek egyike.

Használhatod egyedül is, hogy saját magad számára készíts teendő listákat, szabj meg határidőket, írj fel bármilyen történést vagy menedzseld a projektjeidet. De amit szeretnél, azt megoszthatod másokkal, például kollégákkal, akikkel együtt dolgozol.

5. Toggl – az időspórolás mindenek előtt

toggl

A Toggl egy egyszerű és nagyszerű online time trancking szolgáltatás. Ha kíváncsi vagy, hogy egy-egy adott feladaton mennyit dolgoztál, akkor a Toggl lesz a segítségedre ebben. Nagyszerűen nyomon követhető vele, hogy az egyes feladatokkal pontosan mennyi időt is töltöttél el. Rendkívül jó lekérdezési lehetőségeket is biztosít, amivel áttekinthetővé válik, hogy pontosan hogyan is nézett ki az adott időszak során a munkarended.

Rendelkezik webes, Windows, Android, Iphone stb. kliensekkel is.

6. billzone.eu – számlázzunk okosan, hatékonyan!

Több ügyfelem is kérdezte, hogy milyen számlázó programot használok, mert annyira tetszetős a számlakép, ráadásul többnyelvű, ami bizonyos esetekben hasznos lehet. Nos, nem használok a hagyományos értelemben vett programot, én a billzone.eu online számlázási szolgáltatását használom, amit mindenkinek szívből ajánlok. A listám egyetlen magyar résztvevője.

A Billzone.eu egy elektronikus és papír alapú számlák előállítására alkalmas online, internetes számlázó rendszer, amely éjjel-nappal rendelkezésre áll. Rendelkezik a hagyományos számlázó szoftverek funkcionalitásával, így lehetőség van vevő, termék, bankszámla és valutanem kezelésére és ezek felhasználásával számlák kiállítására. A Billzone.eu számlái mindenben megfelelnek a hatályos jogszabályi előírásoknak, továbbá elektronikus számláit időpecséttel és elektronikus aláírással látja el.

Tapasztalataim alapján nagyon megbízható szolgáltatást nyújtanak és ami számomra előny, hogy akár menet közben is tudok számlát készíteni. A szolgáltatási csomagjaik 0-Ft-tól indulnak és gyakorlatilag a csomagok között szerintem mindenki megtalálja azt, ami neki kellhet. Ráadásul ez e-számlát nem kell kinyomtatni, amivel jelentős költségeket lehet megtakarítani.

A rendszer rendkívül felhasználóbarát és rugalmas, ráadásul többféle valutanemet is lehetőségünk van kiválasztani. Egy személyes élmény, hogy nem volt a támogatott listán egy bizonyos valuta, amire szükségem volt. Írtam a supportnak és nagyjából 1 hét alatt bekerült a rendszerbe, ami szerintem abszolút gyorsnak számít a hasonló szolgáltatások között.

A cég rugalmasságát bizonyítandó, most minden kedves olvasó, aki ki szeretné próbálni a billzone.eu online számlázási szolgáltatását, az a következő kupon beváltásával negyed évig ingyenesen jut hozzá a PLUS előfizetési csomaghoz.

Billzone PLUS kupon: WBK100K
Beváltás menete: https://www.billzone.eu/blog/2015/06/20/kupon-bevaltas/

Back To Top