skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Weboldal készítés kisvállalkozásoknak, megéri? Online marketinggel igen

Azért írok erről a területről, mert rengeteg olyan megkeresés jön, ahol mikro- és kisvállalkozások teszik fel a kérdést, hogy megéri-e nekik a weboldal készíttetése vagy sem. Lássunk néhány általános kérdést:

Nekem kis cégem van – megéri nekem az egyedi weboldal készítés?”, „Üdvözlöm, mikro-vállalkozásoknak is vállal weboldal készítést? Nem gond, ha csak 1 szolgáltatásunk/termékünk van?”, „El lehet elérni sikereket egyszerűbb weboldallal is? A bevételeink még nem engednek meg egy nagyobb honlapot.

Az ilyen és ehhez hasonló kérdésekre rettentő nehéz válaszolni. Hiszen az, aki kérdez a weboldal készítés és céges tapasztalataim alapján kíváncsi a válaszokra. De nekem hiába van tapasztalatom, nincs két egyforma cég, cégvezető. Ezért nézzük általánosan a kérdést.

Nem az a lényeg, hogy mekkora a céged

Az a fontos, hogy megjelenj az online világban is és azt a lehető legprofibb módon tedd. Ma már nem szabad alábecsülni a weboldal nyújtotta előnyöket. Ez az értékesítési csatorna a nap 24 órájában gyűjti neked az ügyfeleket.

Tisztában vagyok vele, hogy egy mikro vállalkozásnak a weboldal készítés egy relatíve nagy összeg. De egészen biztos vagyok benne, hogy a befektetett energia és pénz busásan megtérül.

A mikro weboldalak általában 3-5 oldalból állnak és tényleg csak a legszükségesebb elemeket tartalmazzák. Itt nem az a lényeg, hogy egy bonyolult menürendszeren keresztül adja át az információt, hanem az, hogy minél egyszerűbben és jobban navigálható legyen, hogy a tartalmat gyorsan megtaláljuk. Természetesen megjelenésben és funkcionalitásban kövesse a mai trendeket (mobilbarát, szép és minőségi megjelenéssel).

Ez nem jelenti azt, hogy ezek csonka weboldalak volnának!

Weboldal készítés mikor- és kisvállalkozásoknak

Milyen az optimális menürendszer a mikro weboldalak esetén?

Szerintem érdemes a minimumban gondolkodni, viszont azokat maximálisan kidolgozni. A következő menüpontokra lesz szükségünk:

 • Kezdőlap: Itt aztán mindent be kell vetnünk, hogy a honlap látogatója ne kattintson el és kíváncsivá tegyük.
 • Rólunk: A bemutatkozást sokan alábecsülik, pedig sok esetben ez az, ami sikerre viszi az üzleti kapcsolatainkat.
 • Szolgáltatásaink: Tevékenységünk, szolgáltatásaink leírása. Miben tudok segíteni? Mivel foglalkozunk? Itt érdemes részletesen leírni mindent, amit a leendő ügyfeleinknek nyújtani tudunk.
 • Referenciák: Amennyiben szükséges a tevékenységünkhöz, akkor ez egy nagyon hasznos dolog. Hiszen így a leendő ügyfelünk láthatja, hogy pontosan mit is nyújtunk és milyen minőségben.
 • Kapcsolat/Ajánlatkérés: Egy céges honlap kihagyhatatlan eleme. Fontos, hogy elérhetőek és megtalálhatóak legyünk. Akár telefonon, akár egy formanyomtatvány kitöltésével. Minél kényelmesebben tudják felvenni velünk a kapcsolatot, annál jobb!
 • Blog/Hírek: Ez már extra, de nagyon megéri gondolkodni benne. Folyamatos munkát igényel, de tapasztalatom szerint megtérül (nem azonnal, de idővel mindenképpen). A keresőoptimalizálásban manapság a tartalomnak felbecsülhetetlen értéke van. Írjunk a szolgáltatásainkról, tevékenységünkről vagy akár az általunk készített termékekről. A friss tartalomnál nincs fontosabb!

Milyen előnyei vannak még egy mikro weboldalnak?

 • Mivel ezek a weboldalak általában 1 téma köré épülnek, nagyon jól célozhatóak.
 • Kiválóan használható egy termék vagy szolgáltatás értékesítésére.
 • Használható egyedi domain, ami szintén előnyt jelent a keresőoptimalizálásban és látogató szerzésben.
 • A jól felépített tartalomnak köszönhetően ezek az oldalak is képesek jó helyezést elérni a keresőkben.
 • Kiválóan használhatóak hirdetésekhez, hirdetési kampányokhoz.

online marketing és reklám mikor- és kisvállalkozásoknak

Ó jaj, online hirdetések? Az nagyon drága lesz nekünk…

Hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy ha elkészült a weboldalunk, akkor hátra dőlhetünk és az ügyfelek csak úgy ömlenek a nyakunkba. Azonban a valóságban, mint mindenhez, ehhez is idő kell. De akkor mit tehetünk? Nos, minden esetben az első dolognak, ami ilyenkor az eszünkbe jut, annak kéne lennie, hogy online marketing és reklám!

A kattintás alapú hirdetések lényegesen költséghatékonyabbak, mint bármilyen más hirdetési forma. Ez a legjobb stratégia, amit követhetünk a vállalkozásunk beindítását követően.

Miért?

 • Azonnali eredményt biztosít
 • A sikeressége valószínűsíthető
 • Akár már minimális beruházással is működhet
 • 100%-ban mérhető
 • Van hozzá egy profi mikro weboldalunk, amit használhatunk alapnak!

Ellentétben a blogolással, vagy az általános keresőoptimalizálással, az online marketing szinte azonnali eredményeket biztosít nekünk. Nem kell várnunk, hogy „beérjenek” a keresőoptimalizálási trükkök, amiket a weboldalunkon alkalmaztunk.

Egy mikro- vagy kis vállalkozás esetében az idő kulcskérdés, pontosan ezért szoktam minden esetben javasolni ezeket a hirdetési megoldásokat a weboldal készítés után. Ezek a megoldások minimális befektetés és kockázat mellett biztosítanak kiváló eredményeket. Ne hagyjuk ki ezeket a lehetőségeket!

Összességében

Összegezve az elhangzottakat én azt gondolom, minden esetben megéri a céges weboldal még a legkisebbeknek is. Az online jelenlét nagyon fontos. De az még fontosabb, hogy számoljunk a hirdetésekkel, mert ennél könnyebben, gyorsabban és olcsóbban biztosan nem lehet semmivel sem azonnali eredményeket elérni.

Back To Top