skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Ezek a jelek utalnak arra, hogy a te weboldalad is elavult

2019-re hihetetlen verseny alakult ki a kis- és középvállalkozások között Magyarországon is – ebbe bizony jócskán beletartozik a cégek online jelenléte, ezen belül pedig a weboldal megjelenése is. A honlap napjainkban már nem csak egy információs platformként üzemel, hanem afféle virtuális névjegykártya szerepét is betölti: a potenciális ügyfeled nem kizárólag tájékozódás céljából keres rá az oldaladra, hanem a felületed által szeretné megismerni céged hitvallását, filozófiáját, és stílusát is.

Hogy segítsünk számot vetni aktuális helyzetedről, összeállítottunk egy listát – innen tudhatod, hogy hamarosan időszerű lesz a weboldal felújítás.

Ha régies hatású a felület

Valószínűleg nem mondunk újat azzal, ha kijelentjük: a mai modern, igen magas ingerküszöbbel megáldott látogató első dolga megközelítőleg 5-6 másodperc alatt végigpásztázni a honlapod – ennyi idő ugyanis bőven elég neki, hogy eldöntse, szívesen válna-e új ügyfeleddé. Ha a weboldalad letisztult, könnyen kezelhető és áttekinthető – egyszóval megfelel a webergonómia fogalma által támasztott követelményeknek – máris versenybe szállhatsz az új vásárlókért. Ellenkező esetben nem árt, ha szakítasz némi időt arra, hogy meghatározd, miken szeretnél változtatni honlapod megjelenésében – ha erre nincs időd vagy türelmed, keress fel egy szakembert, aki igény esetén akár egy új weboldal készítésében is a segítségedre lehet.

Ha túl hosszú ideig tart a betöltődés

Az imént említett 5 másodperces türelmi idő ebben az esetben is él: ennél többet nemigen várnak az érdeklődők, hogy eléjük táruljon egy olyan információ, amit más – esetleg sokkal gyorsabb – platformokról is megszerezhet. Ha túl sokáig tölti be oldalad a cégeddel, termékeiddel vagy a szolgáltatásaiddal kapcsolatos tudnivalókat, bizony eljött az ideje a honlap felújításának. Ki tudja, hány potenciális ügyfelet veszítesz így?

404-hiba az oldal nem található

Ha betöltődéskor előfordul egy hibaüzenet

Noha megindult a karbantartás a weboldaladon, és már látod a fényt az alagút végén, mégis gyakran jelez hibát, amikor a szemlélődő szeretne szétnézni nálad. Nincs mese, végső ideje jött el annak, hogy honlapod teljesen új alapokra helyeződjön át – kezedben a lehetősége annak, hogy már a kezdetektől minden olyan funkció belekerüljön a remekműbe, melyekre később is szüksége lesz cégednek.

Ha nem gondolsz az okostelefonosokra és az okostévésekre

Manapság az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz az online megjelenés terén, ha weboldaladat nem optimalizálod minden kijelzőre. Lehetséges ügyfeleid hatalmas százaléka böngészi a webet például mobilja segítségével, és ha neked még nincs mobilos felületed, a friss érdeklődő nagy valószínűséggel a konkurenciánál fog kikötni – akinek viszont van, és nem is akármilyen.

Ha bonyolult a tartalom frissítése

Igaz, hogy egy minden igényt kielégítő honlapot elkészíteni nem éppen a legegyszerűbb feladat, ez még nem jelenti azt, hogy a tartalom aktualizálása is ugyanilyen körülményes lenne. Frissíteni ugyanis rendkívül fontos a contentet: innen tudhatja a látogató, hogy weboldalad mindig naprakész, szolgáltatásod aktív, és ha szüksége van rád, el tud érni a megadott elérhetőségek bármelyikén. Vásárlói szemmel ugyanis nincs kiábrándítóbb, mint egy 5-6, vagy akár 10 évvel ezelőtti tartalomba elsőként belefutni a felkeresett honlapon.

Vállalkozásod sikere ma már nagymértékben függ attól, mit tudsz nyújtani a különböző online platformokon – ha van egy rendkívüli terméked vagy szolgáltatásod, add meg a lehetőségét annak, hogy ezt a honlapod is tükrözze!

Back To Top