skip to Main Content
Hívjon, írjon még ma: +36 70 386 3050 | Email: info@weblap-keszites.com

Flash alapú honlapja megérett a cserére

A Flash az Adobe multimédiafejlesztő-alkalmazása, amellyel könnyen készíthetőek webes alkalmazások, vagy akár teljes honlapok is. Az utóbbi hetekben számos Tech óriás döntötte el, hogy megszünteti az Adobe Flash technológia támogatását. A legutolsó nagy bejelentést a Google tette, azáltal, hogy a Chrome böngészőben is megszünteti a Flash támogatását szeptember 1-től. Ez a döntés főleg a reklámpiacot, de számos magyar céges honlapot is érint.

Annak ellenére, hogy mobilon már nagyon régóta csak korlátozottan működnek a Flash-t tartalmazó honlapok, sok céges weboldalon még mindig vannak ilyen technológiával működő részek. A leggyakoribb elemek a weboldalakon az animációk, a logó, a menüpontok és a különböző kapcsolatfelvételi űrlapok. Amennyiben a weboldalán találhatóak Flash alapú tartalmak, érdemes a cseréjükről gondoskodni.

Mi a baj a Flash-el?

A döntés mögött elég nyomos érvek sorakoznak fel, hiszen mint ahogy az közismert, a Flash számos hibával/bug-al rendelkezik, amelyek döntően befolyásolják a benne készített alkalmazások, weblapok biztonságát, valamint igen komoly erőforrás igényük van. A modern, biztonságon alapuló technológiai megoldások előtérbe kerülésével sajnos ki kell hogy jelentsük, a Flash többé már nem életképes.

Mit tegyen ha a weboldala tartalmaz Flash elemeket?

A weboldalak tulajdonosainak azt javasoljuk, hogy honlapjukat minél hamarabb alakíttassák át a modern, már “mobil barát” megoldások egyikére. Ráadásul a keresők egyre jobban előtérbe helyezik a https, titkosításon alapuló protokollokat. Ezek segítségével a weblapok még biztonságosabbakká válhatnak.

Amennyiben minket keresnek meg a meglévő honlapjuk átalakításával, az ajánlatkérésükben hivatkozzák meg a FLASH szót, így 10% kedvezményt biztosítunk árainkból.

Back To Top